A sör kiöntése igazi rituálé a fanatikusok számára. A legtöbben azt a módszert követik, hogy ferdén megdöntik a poharat, majd lassan belefolyatják a sört, hogy az ital ne legyen túlságosan habos. Valljuk be, hogy ez gyönyörű látványt és remek ízt eredményez. Azonban egy TikToker szerint nem ez a jó módszer.
A @timthetankofficial néven szereplő felhasználó állítja, hogy ha döntve töltünk, jóval több szénsavval terheljük meg a gyomrunkat, emiatt „dagadtnak érezheti magát” az ember.
Éppen ezért azt javasolja, hogy inkább csak simán töltsük ki a pohárba a sört, majd hagyjuk leülepedni, végül töltsük rá a maradékot.
Ezzel a módszerrel ugyan sokkal több lesz a hab, azonban némi várakozás után összeáll a tökéleset sör, amelynek nagy előnye, hogy kevésbé puffaszt, mintha a hagyományos, megszokott módszerrel töltenék ki.
Érdemes egyébként megfogadni a srác tanácsát, ugyanis egy sör-sommelier is osztja a véleményét.
További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad: