Nemsokára ennyivel többe kerül, ha vennél pár doboz sört

Drágulás elé néz a magyarok kedvenc alkoholos itala. Lássuk, mik a számok, és mi áll az áremelkedés mögött.

Leugranál a boltba sörért? Januártól számíts rá, hogy a kötelező visszaváltási rendszer miatt, melyről itt írtunk, 24 doboz sör esetében 1200 forint többletköltséggel kell majd számolnod.

Plusz nehezítés, hogy az automaták sérült csomagolásokat nem is vesznek vissza, szóval vigyázni kell rájuk.

Nemsokára ennyivel többe kerül, ha vennél pár doboz sört

Minden doboz sör 50 forinttal drágul

Egy 24 dobozos söröskartonnál 1200 Ft többletköltséget jelent majd az új, kötelező visszaváltási rendszer, amit a boltban automatikusan hozzáadnak majd a termék árához - írja a Pénzcentrum.

Magyarán, érdemes lesz tényleg nem elmismásolni a visszaváltást, ugyanis minden egyes doboz 50 forinttal drágul majd a betétdíj miatt, így aki jövő januártól nem viszi vissza a sörösdobozokat, az 1200 forintot biztosan elbukik kartononként.

A PET palackok esetében is figyelni kell visszaváltáskor

Nem lehet benne anyagmaradvány, vagyis teljesen ki kell inni, mert az automata az alakján felül a palack súlyát is ellenőrzi majd.

A KSH adatai szerint egyébként 1800 településen egyáltalán nem biztos, hogy lesz visszaváltó automata, vagyis majdnem 800 ezer embernek komoly problémát okozhat, hogy eljusson egyhez.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...