Száraz kenyeret is ment a spanyolok tojásos fokhagymalevese

Az egyszerű, olcsó és laktató levesekre a világon mindenütt szükség van, így nem csoda, ha szinte az összes nemzetnek akad hasonló receptúrája. A spanyolokét úgy hívják sopa de ajo, és nem túl igényes külsője egyedi és csodás belsőt rejt. Ismerjük meg közelebbről!

Annak ellenére, hogy mennyire szeretünk siránkozni miatta, a hóvége nem egy magyar sajátosság és bizony más nemzeteket is érint e földtekén. Kiki a maga módján birkózik meg a nadrágszíj összehúzásával, de alapvetően elmondható, hogy ilyenkor születnek a legleleményesebb receptek. A spanyol sopa de ajo is valahogy ekképp láthatta meg a napvilágot: a száraz kenyérszeletek megmentése emberes mennyiségű fokhagymával, jófajta olívaolajjal és fűszerpaprikával válik ízes élménnyé, a laktatásról pedig pár tojás gondoskodik.

Ez a koncepció talán nekünk, magyaroknak is ismerős lehet, elég csak egy bizonyos köményes rántott- és egy csurgatott tojáslevesre gondolni.

A végeredmény, mondhatnánk, a kettő ötvözése – de nem mondjuk, maximum csak azért, hogy meghozzuk a kedvet itthon is a sopa de ajo megkóstolásához, ami a saját jogán egy kreatív, ízgazdag és tartalmas fogás. Készítsük el hát bátran!

Nézd meg galériánkban a sopa de ajo elkészítésének lépéseit!

Itt a sopa de ajo teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...