Száraz kenyeret is ment a spanyolok tojásos fokhagymalevese

Az egyszerű, olcsó és laktató levesekre a világon mindenütt szükség van, így nem csoda, ha szinte az összes nemzetnek akad hasonló receptúrája. A spanyolokét úgy hívják sopa de ajo, és nem túl igényes külsője egyedi és csodás belsőt rejt. Ismerjük meg közelebbről!

Annak ellenére, hogy mennyire szeretünk siránkozni miatta, a hóvége nem egy magyar sajátosság és bizony más nemzeteket is érint e földtekén. Kiki a maga módján birkózik meg a nadrágszíj összehúzásával, de alapvetően elmondható, hogy ilyenkor születnek a legleleményesebb receptek. A spanyol sopa de ajo is valahogy ekképp láthatta meg a napvilágot: a száraz kenyérszeletek megmentése emberes mennyiségű fokhagymával, jófajta olívaolajjal és fűszerpaprikával válik ízes élménnyé, a laktatásról pedig pár tojás gondoskodik.

Ez a koncepció talán nekünk, magyaroknak is ismerős lehet, elég csak egy bizonyos köményes rántott- és egy csurgatott tojáslevesre gondolni.

A végeredmény, mondhatnánk, a kettő ötvözése – de nem mondjuk, maximum csak azért, hogy meghozzuk a kedvet itthon is a sopa de ajo megkóstolásához, ami a saját jogán egy kreatív, ízgazdag és tartalmas fogás. Készítsük el hát bátran!

Nézd meg galériánkban a sopa de ajo elkészítésének lépéseit!

Itt a sopa de ajo teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Címlapról ajánljuk

További cikkek