Annak ellenére, hogy mennyire szeretünk siránkozni miatta, a hóvége nem egy magyar sajátosság és bizony más nemzeteket is érint e földtekén. Kiki a maga módján birkózik meg a nadrágszíj összehúzásával, de alapvetően elmondható, hogy ilyenkor születnek a legleleményesebb receptek. A spanyol sopa de ajo is valahogy ekképp láthatta meg a napvilágot: a száraz kenyérszeletek megmentése emberes mennyiségű fokhagymával, jófajta olívaolajjal és fűszerpaprikával válik ízes élménnyé, a laktatásról pedig pár tojás gondoskodik.
Ez a koncepció talán nekünk, magyaroknak is ismerős lehet, elég csak egy bizonyos köményes rántott- és egy csurgatott tojáslevesre gondolni.
A végeredmény, mondhatnánk, a kettő ötvözése – de nem mondjuk, maximum csak azért, hogy meghozzuk a kedvet itthon is a sopa de ajo megkóstolásához, ami a saját jogán egy kreatív, ízgazdag és tartalmas fogás. Készítsük el hát bátran!
Nézd meg galériánkban a sopa de ajo elkészítésének lépéseit!
Így készül a spanyol sopa de ajo
Itt a sopa de ajo teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Lakos Benedek
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni: