Nem vitás, a húsvét főszereplője a füstös, zsíros sonka – épp ezért meglepő, hogy sonkás ételből még sincsen túl sok, amit az ünnep környékén készítünk. Sonkás tészta minden évben lesz az asztalon, de ha idén valami másra is vágynánk ezen kívül, pakoljuk a maradék (vagy a friss) húst egyéb sonkás ételekbe is. Például az alábbiakba!
Nézd meg galériánkban a húsvéti sonkás ételek receptjét, kattints a képre!
5 hétköznapi étel, amit dobj fel sonkával húsvétra
Sós felfújt
Az ünnepkor megeshet, hogy marad némi kalács, ami megszikkadt állapotában már nem nyújtja a legjobb élményt. Ebből édes, de akár sós pudingot is készíthetünk – ahogy más péktermékekből is (croissant, zsemle, kifli, stb.). Ha pedig a sós ízvilág mellett tesszük le a voksot, a tojásos-tejes keverékbe tegyünk sok-sok sajtot és ízes sonkát is.
Túrós tészta
Ha már úgyis kerül pörc a túrós csuszába, miért ne szórhatnánk rá felaprított, pirított húsvéti sonkát. Akár egybe is süthetjük a tésztaételt, így a széle és teteje is kellemesen ropogós lesz, a sonka aromája pedig átjárja az egészet. Bolondítsuk tormával, ha elég bátrak vagyunk!
Receptek sonkával, amiket készíts el húsvétkor:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További konyhai tippek, amelyektől tökéletes lesz a húsvét: