5 hétköznapi étel, amit dobj fel sonkával húsvétra

A húsvét miatt most minden tele van sonkával…egészen szó szerint. De nem is baj, ilyenkor nyugodtan maximumra pörgethetjük a füstölt hústermék fogyasztását, például az alábbi ízes receptekkel.

Nem vitás, a húsvét főszereplője a füstös, zsíros sonka – épp ezért meglepő, hogy sonkás ételből még sincsen túl sok, amit az ünnep környékén készítünk. Sonkás tészta minden évben lesz az asztalon, de ha idén valami másra is vágynánk ezen kívül, pakoljuk a maradék (vagy a friss) húst egyéb sonkás ételekbe is. Például az alábbiakba!

Nézd meg galériánkban a húsvéti sonkás ételek receptjét, kattints a képre!

Receptek sonkával, amiket készíts el húsvétkor:

Sonkás-tormás kukoricasaláta

A hagyományos majonézes köret húsvéti kiegészítést kap ebben a receptben: a szósz tormától lesz pikáns, míg a kukoricasalátába apríthatunk egy keveset akár a húsvéti sonkából is.

Sonkás-sajtos croissant-felfújt

A hétvégi vagy ráérős reggelinket dobjuk fel ezzel a szaftos és gazdag croissant-felfújttal. Puha croissant, gouda sajt, prosciutto és édes koktélparadicsom, mindez egy kakukkfüves ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek, amelyektől tökéletes lesz a húsvét:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...