A szakértő elárulta, mennyivel drágulhat még a húsvéti sonka

A legtöbb húsbolt még biztosan emelni fog a sonka árán húsvét előtt.

Arról nemrég számoltunk be, hogy idén 30-50 százalékkal is emelkedhet a sonka beszerzési ára 2022-höz képest. Három hét van még hátra húsvétig, de a legnagyobb roham még nem kezdődött meg – írja az Agrárszektor.

A legtöbb húsboltban drágulni fog a sonka

A legtöbb húsboltban drágulni fog a húsvéti sonka

Hiába számít a húsvét kiemelt időszaknak a húsboltokban, a legtöbb üzlet mégis kénytelen megemelni a termékek árát.

A boltosok csak párszáz forinttal tudják megemelni az árakat, ugyanis nagyon árérzékenyek a vevők

– mondta a Papp István, a Hajdúhús 2000 Kft. cégvezetője

Akadnak olyan vásárlók, akik a magas árak miatt idén kisebb sonkadarabokat terveznek venni. Természetesen olyanok is vannak, akik többet is hajlandóak kifizetni a hagyományos, jó minőségű sonkáért.

A szakemberek szerint az a legszerencsésebb, ha valaki egy héttel húsvét előtt veszi meg a sonkát, majd még otthon egy kicsit szárítja, utána pedig legalább két lében főzi meg. Ha az ünnep előtt szerezzük be a sonkát, akkor lehetséges, hogy még egy kicsit spórolni is tudunk az árán.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...