A vizsgált olasz újhagymában 0,45 mg/kg mennyiségben mérték a klórpirifosz nevezetű rovarölő szer jelenlétét, amely kilencszeresen haladta meg a 0,05 mg/kg-os határértéket, ennek ellenére a szakemberek szerint állítólag mégsem jelent akut kockázatot az egészségre nézve.
A klórpirifosz amúgy nagy dózisban károsítja a magzatok, csecsemők agyi, idegrendszeri fejlődését, és visszafordíthatatlan mentális károsodásokhoz vezethet - de a hivatal a hagymák esetében nyugtatja a vásárlókat.
A Nébih a mintatermékhez egy vasvári SPAR-ban jutott hozzá, még folyik a vizsgálat.
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) pár napja tette közzé jelentését, amit mi is megírtunk itt - eszerint a vizsgált európai élelmiszerek 47 százaléka növényvédőszer-maradványokkal szennyezett, a termékekből pedig 2366 db (2,8%) át sem ment a szűrőn.
Ezeket olvastad már?
Melyik lett a legjobb trappista sajt? Kiderült! 26 terméket vizsgált...
A szakemberek biztonsági és minőségi szempontból egyaránt ellenőrizték a tételeket. Laboratóriumban megmérték 5 trappista sajt laktóztartalmát is. Nézzétek, itt az eredmény!
NosaltyItt az EU-s jelentés: sajnos a brokkoliban van a legtöbb...
Legyen tél vagy nyár, zöldségekből mindig van választék a piacon, vagy a szupermarketekben. De félnünk kellene, hogy lassan már, ami egészségesnek mondott mérgező?!
NosaltyBéres Alexandra és Theo Papa hortobágyi palacsintája is megbukott az...
Az interneten rendelt, házhoz szállított készételek közül most 21 „hortobágyi” elnevezésű palacsintát vizsgált kedveltségi és hatósági szempontok mentén a NÉBIH.
NosaltyVégre kiderült, melyik a legjobb gyorséttermi sült krumpli
Egy időben négy gyorsétteremben tartottak helyszíni szemlét a NÉBIH ellenőrei, ahol a helyben kapható sült krumplik készítési körülményeit ellenőrizték.
Nosaltyvia agrárszektor