Sokat elmond a személyiségedről, hogy a sós vagy édes nasikat szereted jobban

Nem gondolnád, de az, hogy mi a kedvenc nassolnivalód, sokat elmond a személyiségedről – egy friss kutatás szerint például azok, akik az édességeket szeretik jobban, szociálisabbak, mint azok, akik a sósat preferálják, és szeretnek veszélyesebben is élni.

A Hickory Farms webshop nagyjából kétezer amerikait kérdezett ki a nassolási szokásaikról és a személyiségükről, majd nagyon érdekes tanulságokat vont le az eredményekből. Kiderült, hogy a nassolási szokások a személyiségjegyekről is árulkodnak, az édességeket kedvelők például jellemzően kalandvágyóbbak és közösségkedvelőbbek, mint a sósat nassolók.

A válaszokból az derült ki, hogy akik édességet esznek, gyakrabban teszik ezt közösségben, például a barátaikkal való találkozás közben, vagy egy társasjátékos estén. A sós nassolnivalókat kedvelők intimebb körülmények között szeretnek enni, például randikon, vagy amikor egyedül tévéznek. Az előbbi csoport szívesebben menne tengerpartra, múzeumba vagy túrázni, míg az utóbbi vásárolna inkább, vagy várost nézne. Érdekes, hogy az édességet kedvelők jellemzően kreatívabbak, kalandvágyóbbak és szívesebben próbálnak ki új dolgokat, és összeszedettebbek, mint a sós ételeket pártolók.

Sokat elmond a személyiségedről, hogy a sós vagy édes nasikat szereted jobban

Kiderült, hogy a sós nassolnivalókat kedvelők szeretik a sci-fi filmeket, a történelmi történeteket és a dokumentumfilmeket, az édességpártiak viszont vígjátékokat és thrillereket, misztikus filmeket fogyasztanak inkább.

Az egyik legfurcsább eredmény a kérdőív elemzése során az volt, hogy a két csoport a reggelinél jellemzően felcseréli a szerepeket: az édességkedvelők tojást és szalonnát, míg a sóskedvelők inkább gyümölcsöt és palacsintát választanak a nap első étkezésére. Abban mindkét csoport megegyezik, hogy a legjobb idő a nassolásra a kora délután.

Posírozott tojás

Szeretünk vasárnapokon tojást reggelizni, ma posírozva került az asztalra. Posírozáskor különösen fontos, hogy minél frissebb tojásokat használjunk. A mindentudó Szakácsok ...

Az amerikaiak saját bevallásuk szerint nem könnyen állnak ellen a csábításnak: a válaszadók 62 százaléka mondta azt, hogy együltő helyében meg tudna enni egy családi csomag chipset, és nagyjából ugyanennyien mondták azt is, hogy nem tudnak ellenállni, ha megkívánnak valamit.


Még több nassolnivaló:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...