Sokat elmond a személyiségedről, hogy a sós vagy édes nasikat szereted jobban

Nem gondolnád, de az, hogy mi a kedvenc nassolnivalód, sokat elmond a személyiségedről – egy friss kutatás szerint például azok, akik az édességeket szeretik jobban, szociálisabbak, mint azok, akik a sósat preferálják, és szeretnek veszélyesebben is élni.

A Hickory Farms webshop nagyjából kétezer amerikait kérdezett ki a nassolási szokásaikról és a személyiségükről, majd nagyon érdekes tanulságokat vont le az eredményekből. Kiderült, hogy a nassolási szokások a személyiségjegyekről is árulkodnak, az édességeket kedvelők például jellemzően kalandvágyóbbak és közösségkedvelőbbek, mint a sósat nassolók.

A válaszokból az derült ki, hogy akik édességet esznek, gyakrabban teszik ezt közösségben, például a barátaikkal való találkozás közben, vagy egy társasjátékos estén. A sós nassolnivalókat kedvelők intimebb körülmények között szeretnek enni, például randikon, vagy amikor egyedül tévéznek. Az előbbi csoport szívesebben menne tengerpartra, múzeumba vagy túrázni, míg az utóbbi vásárolna inkább, vagy várost nézne. Érdekes, hogy az édességet kedvelők jellemzően kreatívabbak, kalandvágyóbbak és szívesebben próbálnak ki új dolgokat, és összeszedettebbek, mint a sós ételeket pártolók.

Sokat elmond a személyiségedről, hogy a sós vagy édes nasikat szereted jobban

Kiderült, hogy a sós nassolnivalókat kedvelők szeretik a sci-fi filmeket, a történelmi történeteket és a dokumentumfilmeket, az édességpártiak viszont vígjátékokat és thrillereket, misztikus filmeket fogyasztanak inkább.

Az egyik legfurcsább eredmény a kérdőív elemzése során az volt, hogy a két csoport a reggelinél jellemzően felcseréli a szerepeket: az édességkedvelők tojást és szalonnát, míg a sóskedvelők inkább gyümölcsöt és palacsintát választanak a nap első étkezésére. Abban mindkét csoport megegyezik, hogy a legjobb idő a nassolásra a kora délután.

Posírozott tojás

Szeretünk vasárnapokon tojást reggelizni, ma posírozva került az asztalra. Posírozáskor különösen fontos, hogy minél frissebb tojásokat használjunk. A mindentudó Szakácsok ...

Az amerikaiak saját bevallásuk szerint nem könnyen állnak ellen a csábításnak: a válaszadók 62 százaléka mondta azt, hogy együltő helyében meg tudna enni egy családi csomag chipset, és nagyjából ugyanennyien mondták azt is, hogy nem tudnak ellenállni, ha megkívánnak valamit.


Még több nassolnivaló:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...