Sokaknak rossz hír: ha ilyen a körmöd, nagyobb eséllyel lehetsz beteg

Mostanra talán mindannyian megtanultuk alkalmazni a rendes kézmosás szabályait, de mi a helyzet akkor, ha hosszú a körmünk? 

A Metro cikkében egy ausztrál ápolónő meséli el, miért is járhat nagy bajjal, ha a koronavírus idején nem ápoljuk és vágjuk le rendesen hosszúra nőtt körmeinket. A hosszú körmök a vírus terjedésének szempontjából saját magunk legnagyobb ellenségei lehetnek, hiszen a köröm alatt könnyen lapulnak meg a szennyeződések, majd szaporodnak el iszonyú gyorsasággal a baktériumok, és akár maga a koronavírus is.

Rövid körmök a karantén idejére

Az ápolónő véleménye szerint a legjobb megoldás az lenne, ha a következő időszakban röviden és tisztán tartanánk körmeinket. Hogy mi a megfelelő hosszúság, vagy éppen rövidség, azt egyszerűen ellenőrizheted: csak nyomd meg az ujjad hegyét! Ha a bőröd helyett csak a körmödet érzed nyomáskor, akkor már kaphatsz is a kisolló után, a körmöd ugyanis valószínűleg túl hosszú.
Gondoljunk csak bele, mennyire lehet alapos egy kézmosás hosszú körmökkel: ha csak nem használsz minden tisztálkodásnál körömkefét, a köröm alatti rész és a bőr találkozásánál szinte biztos, hogy nem jut be kellő mennyiségben és minőségben a szappan. Az ápolónő külön felhívja a figyelmet a körömrágás veszélyeire, amely által még könnyebben bejuthatnak a szervezetünkbe a veszélyes kórokozók.

Le a műkörömmel

Legyenek akár természetesen hosszú, akár épített műkörmeid, az egészségügyi dolgozó szerint a legjobb most az, ha ideiglenesen megszabadulsz tőlük. A Metro cikke szerint ebben az időszakban érdemes mellőzni a körömfestést, illetve folyamatosan megtisztítani a kezünkön található ékszereket, gyűrűket, ezek alatt ugyanis szintén könnyen megtapadnak a kórokozók.
Figyeljünk oda a részletekre, nehogy ilyen apró dolgokon bukjon el az egészségünk!

via Metro

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...