Sokaknak rossz hír: ha ilyen a körmöd, nagyobb eséllyel lehetsz beteg

Mostanra talán mindannyian megtanultuk alkalmazni a rendes kézmosás szabályait, de mi a helyzet akkor, ha hosszú a körmünk? 

A Metro cikkében egy ausztrál ápolónő meséli el, miért is járhat nagy bajjal, ha a koronavírus idején nem ápoljuk és vágjuk le rendesen hosszúra nőtt körmeinket. A hosszú körmök a vírus terjedésének szempontjából saját magunk legnagyobb ellenségei lehetnek, hiszen a köröm alatt könnyen lapulnak meg a szennyeződések, majd szaporodnak el iszonyú gyorsasággal a baktériumok, és akár maga a koronavírus is.

Rövid körmök a karantén idejére

Az ápolónő véleménye szerint a legjobb megoldás az lenne, ha a következő időszakban röviden és tisztán tartanánk körmeinket. Hogy mi a megfelelő hosszúság, vagy éppen rövidség, azt egyszerűen ellenőrizheted: csak nyomd meg az ujjad hegyét! Ha a bőröd helyett csak a körmödet érzed nyomáskor, akkor már kaphatsz is a kisolló után, a körmöd ugyanis valószínűleg túl hosszú.
Gondoljunk csak bele, mennyire lehet alapos egy kézmosás hosszú körmökkel: ha csak nem használsz minden tisztálkodásnál körömkefét, a köröm alatti rész és a bőr találkozásánál szinte biztos, hogy nem jut be kellő mennyiségben és minőségben a szappan. Az ápolónő külön felhívja a figyelmet a körömrágás veszélyeire, amely által még könnyebben bejuthatnak a szervezetünkbe a veszélyes kórokozók.

Le a műkörömmel

Legyenek akár természetesen hosszú, akár épített műkörmeid, az egészségügyi dolgozó szerint a legjobb most az, ha ideiglenesen megszabadulsz tőlük. A Metro cikke szerint ebben az időszakban érdemes mellőzni a körömfestést, illetve folyamatosan megtisztítani a kezünkön található ékszereket, gyűrűket, ezek alatt ugyanis szintén könnyen megtapadnak a kórokozók.
Figyeljünk oda a részletekre, nehogy ilyen apró dolgokon bukjon el az egészségünk!

via Metro

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...