10 éve vendégel meg vadidegeneket saját házában a szakácsnő

Minden hónapban vadidegenekkel telik meg a brit Sofia Baguley háza: a kolumbiai származású szakácsnő már 10 éve rendez vendégségeket, éttermet mégsem akar nyitni.

Minden hónap első szombatján vendégektől lesz hangos az 51 éves Sofia Baguley otthona: a szakácsnő ugyanis idegen embereket hív meg vacsorára, akik ezen alkalmak során ismerkedhetnek, jól érezhetik magukat, táncolhatnak, és természetesen megkóstolhatják Sofia isteni főztjét. A kétgyermekes anyuka eseménysorozata, a Sofia's Colombian Kitchen (Sofia Kolumbiai Konyhája) már több mint egy évtizede meghatározó része a család életének, aki a lakáséttermet egyáltalán nem akarja rendes vendéglátóhelyre cserélni.

10 éve vendégel meg vadidegeneket saját házában a brit nő / Fotó: Facebook

Barátok, családtagok és törzsvendégek körében ünnepelte Sofia eseménysorozatának tized ik évfordulóját: az ünneplés délután 4-kor kerti grillezéssel kezdődött, amit vacsora és hajnali 3-ig tartó zenés-táncos buli követett.

A töretlen népszerűség ellenére a szakácsnő elmondta, hogy nem szívesen nyitna éttermet, ugyanis túlságosan szeret a saját konyhájában főzni, a saját otthonában felszolgálni.

A Nagy-Britanniában élő Sofia gyermekkorát anyai nagyszüleivel töltötte Kolumbiában, ahol egy Pava nevű településen éltek egy kis farmon. Elmondása szerint a vendégfogadás és vendéglátás iránt érzett szeretete, valamint az idegen emberek felé való nyitottsága is ebből az időből ered.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Facebook


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...