A fűszer, mely ekcémássá teheti a bőrünket

Egy friss tanulmány megállapította, hogy a túlzásba vitt sófogyasztás jelentősen megnövelheti az ekcéma kialakulását.

A mértéktelen sófogyasztás káros hatásairól már többször is írtunk, azonban úgy tűnik, még eggyel bővül a lista. A Kalifornia Egyetem San Franciscó-i és berkeley-i intézményeinek tudósainak vizsgálatai alapján kiderült, hogy komoly összefüggés van a sófogyasztás és az ekcéma között. Vizsgálataikból megállapították, hogy már napi plusz egy gramm só is 11 százalékkal növeli a súlyos ekcéma kialakulásának esélyét.

A fűszer, mely ekcémássá teheti a bőrünket

A kutatás azért érdekes, mert rájöttünk, hogy a felesleges sót a bőrben tárolja a szervezet. Emiatt alakulhat ki a krónikus gyulladás, ami ekcéma formájában jelentkezik a bőrön

– magyarázta Dr. Katrina Abuabara, a kutatás vezető szerzője.

Az ekcéma egy krónikus gyulladásos bőrbetegség, mely kellemetlen viszkető, piros, száraz foltok kialakulásával jár. Ezek a tünetek hol felerősödnek, hol pedig gyengülnek, az életmód is befolyásolja súlyosságát. Éppen ezért érdemes odafigyelni a mérsékelt sófogyásztásra, melynek visszafogása nem szünteti meg a problémát, de sokat javíthat az ekcémás panaszainkon.

Forrásunk volt.


További érdekességek:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...