A fűszer, mely ekcémássá teheti a bőrünket

Egy friss tanulmány megállapította, hogy a túlzásba vitt sófogyasztás jelentősen megnövelheti az ekcéma kialakulását.

A mértéktelen sófogyasztás káros hatásairól már többször is írtunk, azonban úgy tűnik, még eggyel bővül a lista. A Kalifornia Egyetem San Franciscó-i és berkeley-i intézményeinek tudósainak vizsgálatai alapján kiderült, hogy komoly összefüggés van a sófogyasztás és az ekcéma között. Vizsgálataikból megállapították, hogy már napi plusz egy gramm só is 11 százalékkal növeli a súlyos ekcéma kialakulásának esélyét.

A fűszer, mely ekcémássá teheti a bőrünket

A kutatás azért érdekes, mert rájöttünk, hogy a felesleges sót a bőrben tárolja a szervezet. Emiatt alakulhat ki a krónikus gyulladás, ami ekcéma formájában jelentkezik a bőrön

– magyarázta Dr. Katrina Abuabara, a kutatás vezető szerzője.

Az ekcéma egy krónikus gyulladásos bőrbetegség, mely kellemetlen viszkető, piros, száraz foltok kialakulásával jár. Ezek a tünetek hol felerősödnek, hol pedig gyengülnek, az életmód is befolyásolja súlyosságát. Éppen ezért érdemes odafigyelni a mérsékelt sófogyásztásra, melynek visszafogása nem szünteti meg a problémát, de sokat javíthat az ekcémás panaszainkon.

Forrásunk volt.


További érdekességek:

Címlapról ajánljuk

4 tipp a hulladékmentes befőzéshez

A nyár kéz a kézben jár az igen sok előkészületet igénylő befőzéssel, kezdve a minőségi, hibátlan gyümölcsök válogatásával. Mégis megéri minden évben nekiállni a legnagyobb kánikulában is, hogy a hideg téli napokon legyen mit mosolyogva elővenni. Ha szeretnél szuperhatékonyan, hulladékmentesen befőzni, akkor olvass tovább 4 tippünkért!

Balogh Lilla

További cikkek

5 könnyű nyári ebéd, ami 20 perc alatt megvan az...

Nyáron, amikor a hőmérő higanyszála az egekbe szökik, mindenki könnyed és gyors ebédre vágyik. Az airfryer tökéletes eszköz a nyárias fogások elkészítéséhez, hiszen mindössze 20 perc alatt ízletes, könnyű ételeket varázsolhatunk az asztalra.