Ezért nem mindegy, milyen sót szórsz a különböző ételekbe

Manapság már minden élelmiszerboltban meglepő választék vár minket, ami érinti az olyan hétköznapi, egyszerű alapanyagokat is, mint a só. De megéri-e ötfélét tartani otthon, vagy elég csak egy fajta az ízesítőből?

Volt idő, amikor a konyhákban, kamrákban és asztalokon csak egyféle lakozott, a jódozott, asztali ízesítő – persze azóta jobban kinyílt a világ, több lett a lehetőség az ízesítésre is. Manapság már választhatunk tengeri só, jódmentes só, Maldon , himalájai, de füstölt só közül is. Kérdés persze, hogy kell-e választanunk, vagy használhatjuk ugyanazt a terméket az összes különböző konyhai igényünkre. A cikkből kiderül!

Nézd meg galériánkban a sófajtákat, kattints a felhasználásokért a képre!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További ízes konyhai ötletekért kattints errefelé:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...