Ezért nem mindegy, milyen sót szórsz a különböző ételekbe

Manapság már minden élelmiszerboltban meglepő választék vár minket, ami érinti az olyan hétköznapi, egyszerű alapanyagokat is, mint a só. De megéri-e ötfélét tartani otthon, vagy elég csak egy fajta az ízesítőből?

Volt idő, amikor a konyhákban, kamrákban és asztalokon csak egyféle lakozott, a jódozott, asztali ízesítő – persze azóta jobban kinyílt a világ, több lett a lehetőség az ízesítésre is. Manapság már választhatunk tengeri só, jódmentes só, Maldon , himalájai, de füstölt só közül is. Kérdés persze, hogy kell-e választanunk, vagy használhatjuk ugyanazt a terméket az összes különböző konyhai igényünkre. A cikkből kiderül!

Nézd meg galériánkban a sófajtákat, kattints a felhasználásokért a képre!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További ízes konyhai ötletekért kattints errefelé:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...