Ezért tegyél télen egy tál sót az ablakodba

A só nemcsak a konyhában elképesztően hasznos, hanem a háztartásodban is. Mutatjuk, mire használd!

A hidegebb idő beköszöntővel sokkal több a pára az otthonunkban, mely ellen nehéz megküzdeni. Pedig érdemes mindent megtenni azért, hogy eltüntessük, hiszen ahol megjelenik a pára, ott előbb utóbb a penész is megfog, mely nagyon káros az egészségre.

Ezért tegyél egy tál sót az ablakodba télen

A pára sok minden miatt keletkezhet az ablakunkban. Előfordulhat, hogy a nem megfelelő szellőztetés, a rengeteg szobanövény, a főzés vagy éppen a ruhaszárítás az oka.

Ma már rengeteg boltban kapható termék megoldás a problémára, azonban ezek többnyire nem olcsók, így ha valami filléres megoldást szeretnénk használni, akkor érdemes nagyanyáink praktikáit bevetni.

Ilyen például, hogy tegyünk sóval teli tálkákat az ablakokba, hogy megakadályozzák a vizesedést és a penészesedést

A só képes természetes módon felszívni a nedvességet a levegőből, és lényegében kiszárítja azt, így amikor érintkezik az üveggel, kevesebb páralecsapódási csepp képződik. Ez egy nagyon egyszerű trükk, amely egyáltalán nem igényel erőfeszítést. Egyszerűen töltsünk meg egy sekély tálat vagy egy kis edényt sóval - ez lehet asztali só vagy kősó. A felhasznált mennyiség az ablak méretétől függően változik. Természetesen általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb az ablak, annál több sóra lesz szükség, bár általában egy kis tálnak is jónak kell lennie. Ugyanaz a tál só pár napig maradjon. Tudni lehet, mikor kell cserélni, mert a só nedvesnek tűnik, és elkezd összetapadni.

– mondta Andy Ellis, kertszakértő.

Tehát ez egy igencsak olcsó megoldás a párára, de ha ez annyira mégsem tetszik, akkor van egy másik módszer is, melynek lényege, hogy egy tálka szódabikarbónába néhány babérlevelet tűzöl.

Forrásunk volt.


További hasznos tippek várnak itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...