Gyerekként sokszor magában "legeltük" a műanyag fehér poharakba ültetett, finom, friss és zsenge snidlinget, rajongásunk pedig ma sem lankadt: a metélőhagyma ugyanis pont annyira visszafogottan csípős-aromás hagymaféle, hogy még talán egy randit is elbír, szendvicsekre, omlettre szórva pedig isteni! Termeszd meg magadnak otthon, a Sokszínűvidék segít, ha pedig minden lépést követsz, az egész hideg szezonban saját snidlinged lehet, egyenest a konyhaablakból!
Snidlinges receptajánló:
Ropogós kéksajtos tallér
Sós kekszeket sokkal ritkábban csinálunk, mint lehetne, pedig pofonegyszerűek, és pillanatok alatt összedobhatók. Erre jó példa ez a kéksajtos tallér, amiben a hagyományos omlós tészta ...
Német krumplisaláta baconnel
Elsőre furcsának tűnhet, hogy egy saláta langyos, és krumpliból meg baconből áll össze, sőt, még mustáros szósz is kerül rá, de hát épp ettől igazán németes ez a recept. Az első ...
Vegán cukkinilepény
A cukkininek nagyon jól áll, ha lepényke formájában megsütjük, és egy frissítő öntetet kínálunk hozzá.
Kattints a képre, és nyílik a galéria, hogy otthon is könnyedén termeszthess metélőhagymát!
Így lehet egész télen friss snidlinged, egyenest a konyhaablakból
Hidegtűrő növény, így télen is eléldegél az ablakban. Ha esetleg nyáron a kertben neveljük, ősszel megint visszahozhatjuk cserépben a lakásba, így egész évben friss snidlingünk lehet.
Ha dús metélőhagymát szeretnénk, rendszeresen vágjuk vissza a virágszárakat, hogy a növény energiája a levelek növekedésére koncentrálódjon.
+ tipp: folyékony szobanövény-táppal támogathatjuk a növekedését, főleg a tavaszi / nyári időszakban.
Még több növény itt: