Gyerekként sokszor magában "legeltük" a műanyag fehér poharakba ültetett, finom, friss és zsenge snidlinget, rajongásunk pedig ma sem lankadt: a metélőhagyma ugyanis pont annyira visszafogottan csípős-aromás hagymaféle, hogy még talán egy randit is elbír, szendvicsekre, omlettre szórva pedig isteni! Termeszd meg magadnak otthon, a Sokszínűvidék segít, ha pedig minden lépést követsz, az egész hideg szezonban saját snidlinged lehet, egyenest a konyhaablakból!
Snidlinges receptajánló:
Kattints a képre, és nyílik a galéria, hogy otthon is könnyedén termeszthess metélőhagymát!
Így lehet egész télen friss snidlinged, egyenest a konyhaablakból
Hidegtűrő növény, így télen is eléldegél az ablakban. Ha esetleg nyáron a kertben neveljük, ősszel megint visszahozhatjuk cserépben a lakásba, így egész évben friss snidlingünk lehet.
Ha dús metélőhagymát szeretnénk, rendszeresen vágjuk vissza a virágszárakat, hogy a növény energiája a levelek növekedésére koncentrálódjon.
+ tipp: folyékony szobanövény-táppal támogathatjuk a növekedését, főleg a tavaszi / nyári időszakban.
Még több növény itt: