Készíts mennyei Snickerst datolyából – Itt az új TikTok-videónk!

Ennél valami finomat, de jó lenne, ha minél kevesebb cukor lenne benne, és még viszonylag egészséges is lenne? Legújabb TikTok-videónkban az egyik legnépszerűbb csokoládédesszert, a Snickers vegán változatát készítettük el!

Ebből a Snickersből most kimarad minden tejtermék, és a cukor helyett a datolya adja majd a desszert édes ízét. Felkészültél rá, hogy ez lesz mostantól az egyik kedvenc házi nasid? Akkor nézd meg legújabb TikTok-videónkat, amiből egy pillanat alatt ellesheted a receptet!

@nosalty.hu Kóstoltatok már hasonlót? #tiktokhungary #cooking #nosalty #snickers ♬ eredeti hang - Nosalty

Amire szükséged lesz:

12 db datolya (Medjool), 12 teáskanál mogyoróvaj, 50 gramm földimogyoró (sós), 150 gramm étcsokoládé, 1 evőkanál tejmentes margarin, 50 ml rizstej, só ízlés szerint (tetejére)

A datolyákat magozzuk ki. Mindegyik belsejébe kenjünk egy teáskanálnyi mogyoróvajat.
A mogyoróvaj tetejére ízlés szerint helyezzünk pár szem mogyorót. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a borítás!

Egy edényben olvasszuk fel az étcsokoládét egy kis margarinnal és növényi tejjel. Amint elérte a kívánt állagot, a kis töltött datolyákat mártsuk meg a csokiban.

Egy sütőpapíros tányérra vagy tálcára helyezzük őket, és mehetnek a hűtőbe vagy a fagyasztóba addig, amíg a csoki megdermed rajtuk.

Amikor kivesszük őket, nagy szemű sóval ízlés szerint megszórhatjuk a szépségeket!

Kattints a képre a receptért!

A hamis datolyasnickers teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...