A Smoke & Meat BBQ jóvoltából libamájjal megyünk a street foodok olimpiájára

A Smoke & Meat BBQ nyerte a Hungarian Street Food Awardsot, így idén libamájas szendviccsel indulunk a nemzetközi megmérettetésen Svédországban.

Mangalica kolbásszal és libamájjal mutatkozik be idén Magyarország a street foodosok olimpiáján, a European Street Food Awards-on. 2019 hazai győztese a Smoke & Meat BBQ lett, akiket a szakmai zsűri fődíja mellett a közönségdíjat is begyűjtötték. Az idei nemzetközi döntőt szeptember 27-én és 28-án rendezik meg a svédországi Malmőben, ahová 15 országból érkeznek versenyzők.

Második alkalommal vesz részt Magyarország a European Street Food Awards-on, ahol két napon át Michelin-csillagos séfek és szakértők keresik Európa legjobb street foodjait. Malmőben többek között olasz, brit, lengyel, orosz, bolgár, finn és német versenyzők fogásaival mérik majd össze a Smoke & Meat BBQ mangalicás ételeit.

„Minden versenyzőnek két étellel kell készülnie. Nálunk az egyik egy szendvics, smokerben megsütött libamájjal, libazsírral, grillezett camembert sajttal és szilva lekvárral. A másik egy klasszikus BBQ kóstolótál szeggyel, mangalica töltött dagadóval és oldalassal, valamint a saját kolbászunkkal – mondta el Lángi Zoltán, a Smoke & Meat BBQ egyik tulajdonosa.

Lángi Zoltán, a Smoke & Meat BBQ egyik tulajdonosa

A Hungarian Street Food Awardson a fődíj mellett nyolc kategóriában hirdettek győztest: húsimádó, pizza, hamburger, nemzetközi, magyaros, édes, és legszebb food truck címeket is osztottak, ill. a közönségszavazáson legjobban szerepelt kocsit is kitüntették.

„A zsűri elsősorban a nemzetközi esélyeket tartotta szem előtt, ezért olyan kocsit választottunk, aki nemcsak megállja a helyét Malmőben, de jó eredményeket is hozhat, mivel szakmai szempontból is kifogástalan. Hogy ez menyire összecseng a fogyasztók véleményével, azt csodálatosan példázza a közönségszavazás eredménye, ahol szintén a Smoke & Meat BBQ lett a befutó” – tette hozzá Vad-Horváth Zoltán, a Street Food Egyesület elnöke, a Hungarian Street Food Awards egyik zsűritagja.

A győzteseket a Nemzetköti Street Food Fesztiválon hirdették ki az Andrássy úton, ahol a legtöbb kategóriagyőztest meg is kóstolhatta a közönség. A verseny lebonyolításáért a hazai street foodosokat összefogó két csapat, a Streetfood Karaván és a Magyar Street Food Egyesület felelt, utóbbi a győztes utazását is biztosította.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...