Ennyit drágultak halottak napjára a vágott virágok

Sajnos nemcsak az élelmiszerek és a rezsi, de a virágok is egyre drágulnak, ez pedig halottak napjához közeledve nem elhanyagolható információ.

Igaz, hogy a Magyarországról beszerzett virágok ára egyelőre tartja magát, az import növényekért sajnos 15-20 százalékkal többet kell fizetnünk, amit halottak napja előtt nem árt észben tartani – írja a Pénzcentrum.

Az Rtl.hu Fókusz című műsorában megkérdezettek véleménye, hogy a magas ártól függetlenül kénytelenek megvenni a virágokat elhunyt szeretteiknek.

Az import virágokért sajnos 15-20 százalékkal többet kell fizetnünk

Hogy melyik a legnépszerűbb vágott virág?

Egy virágbolt-tulajdonos szerint a krizantém, azon belül is főleg a nagy fejű változat a legkelendőbb a kínálatban, hiszen jól bírja az időjárásváltozást, akár két héten át szép marad.

Érdekesség, hogy a Nemzeti Agrárkamara adatai szerint az éves krizantémmennyiség 60 százalékát októberben és november elején értékesítik a kereskedők.

Lássuk az árakat:

  • a szálas holland krizantém tavaly még 600 forint volt, idén akár 800 forintba is kerülhet
  • a selyemvirágok is népszerűek, ezek átlagosan 3000 forintba kerülnek most, holott tavaly 2500 környékén mozgott az áruk

Idén elvileg további áremelkedés a virágpiacon nem várható.


További növényes cikkek erre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...