„Elég érzelmes szál köt a húsokhoz” – Bemutatkozik Szegezdy Rebeka, a SHOWSZÓRÓ középdöntőse

Izgalmas új fázisába lépett SHOWSZÓRÓ tehetségkutató versenyünk: elérkezett a középdöntő ideje. Az első válogatón túljutott versenyzők most lépnek először a nagyközönség elé, azaz elétek, olvasók elé. Rajtatok áll a döntés, hogy kit küldtök tovább! Olvassátok hát sok szeretettel Szegezdy Rebeka rövid bemutatkozóját! Helló, Rebeka!

Egyre feljebb vesszük a lángot a SHOWSZÓRÓ versenyének fazeka alatt: kezdetét vette a középdöntő, ahová összesen 9 szerencsés jelentkező jutott tovább. Eddig mi válogattunk, most azonban rajtatok a sor: rátok bízzuk, hogy ki kerüljön be a mindent eldöntő döntőbe. Persze ehhez nem árt némi háttérinformáció: ezért bemutatjuk nektek a 9 középdöntősünket, hogy ti is jobban megismerkedhessetek velük. Egy rövid bemutatkozó interjú és egy videós pályamunka segít majd titeket a döntésben, ezek alapján tudjátok majd meghozni a döntéseteket. Miután pedig mindenki szépen felsorakozott, indulhat a közönségszavazás!

Készen álltok? Mi már tűkön ülünk, nem is kertelünk hát tovább, hanem bemutatjuk nektek a középdöntősöket, egyenként!

„Elég érzelmes szál köt a húsokhoz”

Mai bemutatkozónk a 26 éves Szegezdy Rebeka Budapestről, akinek célja, hogy elválassza egymástól a minőségi étkezést és a drága alapanyagokat. Szeretné megmutatni mindenkinek, hogy hétköznapi hozzávalókból is készülhetnek (Rebeka saját szavaival élve) fullos ételek. Videóit megtekinthetitek a Youtube-csatornáján, itt.

Ki számodra az überséf?

Számomra a korábbi séfem, Szulló Szabina az überséf. Precizitása és szervezőképessége egyedülálló és inspiráló, nem mellesleg ő az egyetlen két Michelin-csillagos séfasszony Magyarországon.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Hűtőm nagy részét egy chiliszósz és egy sajtszortiment foglalja el. A fagyasztóban pedig mindig van tartalék alaplé a tökéletes mártáshoz vagy leveshez.

A legemlékezetesebb étel, amit valaha kóstoltál?

Pár éve egy több órás motorutat követően felértünk a vietnámi hegyekbe, ahol egy fergeteges, faszénen sült kacsát ehettünk. A különleges ízét a tonnányi citromnád adta, ami sülés közben a belsejében aromatizálta a húst.

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Már az oviban húsos fazéknak neveztek, ebből adódóan egy elég érzelmes szál köt a húsokhoz. Lehetséges, hogy porchetta lennék, ami egy kívül ropogós, belül pedig fűszeres és szaftos göngyölt malacsült.

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Csucsás. Egy nagyon kedves kollégámtól hallottam először. Az étel brutál szaftosságát fejezi ki.

Kedvenc mondás a konyhában?

„Szervíz!" Ezt akkor mondjuk a felszolgálónak, amikor a tálalópályán egy étel teljesen elkészül, és készen áll arra, hogy a vendégnek örömet okozzon.

A középdöntőre minden versenyzőtől egy rövid videót kértünk, amelyben egyrészt lehetőségük van bemutatkozni, másrészt a főzőtudományukat is megcsillogtathatják. Egy olyan gyors fogás elkészítése volt a feladat, amelyet a hűtőjük alapanyagaiból egy péntek estén össze tudnának dobni a családnak vagy a barátoknak. Rebeka egy kapribogyós-tejszínes spagettivel készült, fogadjátok sok szeretettel!

Kövessétek figyelemmel a Nosalty weboldalát és Facebook-oldalát, ahol november 10-18. között minden nap egy újabb SHOWSZÓRÓ-középdöntőst mutatunk majd be nektek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...