„A sütés-főzés a szeretetnyelvem” – Bemutatkozik Szabó Barbara, a SHOWSZÓRÓ középdöntőse

Izgalmas új fázisába lépett SHOWSZÓRÓ tehetségkutató versenyünk: elérkezett a középdöntő ideje. Az első válogatón túljutott versenyzők most lépnek először a nagyközönség elé, azaz elétek, olvasók elé. Rajtatok áll a döntés, hogy kit küldtök tovább! Olvassátok hát sok szeretettel Szabó Barbara rövid bemutatkozóját! Helló, Barbara!

Egyre feljebb vesszük a lángot a SHOWSZÓRÓ versenyének fazeka alatt: kezdetét vette a középdöntő, ahová összesen 9 szerencsés jelentkező jutott tovább. Eddig mi válogattunk, most azonban rajtatok a sor: rátok bízzuk, hogy ki kerüljön be a mindent eldöntő döntőbe. Persze ehhez nem árt némi háttérinformáció: ezért bemutatjuk nektek a 9 középdöntősünket, hogy ti is jobban megismerkedhessetek velük. Egy rövid bemutatkozó interjú és egy videós pályamunka segít majd titeket a döntésben, ezek alapján tudjátok majd meghozni a döntéseteket. Miután pedig mindenki szépen felsorakozott, indulhat a közönségszavazás!

Készen álltok? Mi már tűkön ülünk, nem is kertelünk hát tovább, hanem bemutatjuk nektek a középdöntősöket, egyenként!

„A sütés-főzés a szeretetnyelvem”

Mai bemutatkozónk a 29 éves Szabó Barbara Pécsről, akinek a sütés-főzés a szeretetnyelve. Saját elmondása szerint imád kísérletezni az alapanyagokkal, új recepteket létrehozni vagy régebbieket egészségesebb köntösbe bújtatni. Szeretné nektek megmutatni, hogy az egészséges ételek is lehetnek finomak, és nem kell lemondania az ételérzékenységgel élőknek sem az ínycsiklandó fogásokról. Videóit megnézhetitek népszerű TikTok-csatornáján:

@baarbiszabo

Ki számodra az überséf?

Dominique Crenn, mert nőként hatalmas sikereket ért el.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Ami mindig van a hűtőben: tojás, magvaj, skyr, tahini, zöldség, gyümölcs, vaj, kacsazsír, hús, házi sonka.

A legemlékezetesebb étel, amit valaha kóstoltál?

A legemlékezetesebb étel, amit valaha kóstoltam, az a Knafeh, nem gondoltam volna, hogy egy trappista sajtból ilyen desszertet lehet készíteni.

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Mákos guba.

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Alaplé – mert sokoldalú.

Kedvenc mondás a konyhában?

„Kicsi a bors, de erős”.

A középdöntőre minden versenyzőtől egy rövid videót kértünk, amelyben egyrészt lehetőségük van bemutatkozni, másrészt a főzőtudományukat is megcsillogtathatják. Egy olyan gyors fogás elkészítése volt a feladat, amelyet a hűtőjük alapanyagaiból egy péntek estén össze tudnának dobni a családnak vagy a barátoknak. Barbara egy sült fokhagymás hummusszal, lencsechipsszel, valamint a csicserikonzerv levéből készített mousse-szal készült, fogadjátok sok szeretettel!

Kövessétek figyelemmel a Nosalty weboldalát és Facebook-oldalát, ahol november 10-18. között minden nap egy újabb SHOWSZÓRÓ-középdöntőst mutatunk majd be nektek!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...