„A sütés-főzés a szeretetnyelvem” – Bemutatkozik Szabó Barbara, a SHOWSZÓRÓ középdöntőse

Izgalmas új fázisába lépett SHOWSZÓRÓ tehetségkutató versenyünk: elérkezett a középdöntő ideje. Az első válogatón túljutott versenyzők most lépnek először a nagyközönség elé, azaz elétek, olvasók elé. Rajtatok áll a döntés, hogy kit küldtök tovább! Olvassátok hát sok szeretettel Szabó Barbara rövid bemutatkozóját! Helló, Barbara!

Egyre feljebb vesszük a lángot a SHOWSZÓRÓ versenyének fazeka alatt: kezdetét vette a középdöntő, ahová összesen 9 szerencsés jelentkező jutott tovább. Eddig mi válogattunk, most azonban rajtatok a sor: rátok bízzuk, hogy ki kerüljön be a mindent eldöntő döntőbe. Persze ehhez nem árt némi háttérinformáció: ezért bemutatjuk nektek a 9 középdöntősünket, hogy ti is jobban megismerkedhessetek velük. Egy rövid bemutatkozó interjú és egy videós pályamunka segít majd titeket a döntésben, ezek alapján tudjátok majd meghozni a döntéseteket. Miután pedig mindenki szépen felsorakozott, indulhat a közönségszavazás!

Készen álltok? Mi már tűkön ülünk, nem is kertelünk hát tovább, hanem bemutatjuk nektek a középdöntősöket, egyenként!

„A sütés-főzés a szeretetnyelvem”

Mai bemutatkozónk a 29 éves Szabó Barbara Pécsről, akinek a sütés-főzés a szeretetnyelve. Saját elmondása szerint imád kísérletezni az alapanyagokkal, új recepteket létrehozni vagy régebbieket egészségesebb köntösbe bújtatni. Szeretné nektek megmutatni, hogy az egészséges ételek is lehetnek finomak, és nem kell lemondania az ételérzékenységgel élőknek sem az ínycsiklandó fogásokról. Videóit megnézhetitek népszerű TikTok-csatornáján:

@baarbiszabo

Ki számodra az überséf?

Dominique Crenn, mert nőként hatalmas sikereket ért el.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Ami mindig van a hűtőben: tojás, magvaj, skyr, tahini, zöldség, gyümölcs, vaj, kacsazsír, hús, házi sonka.

A legemlékezetesebb étel, amit valaha kóstoltál?

A legemlékezetesebb étel, amit valaha kóstoltam, az a Knafeh, nem gondoltam volna, hogy egy trappista sajtból ilyen desszertet lehet készíteni.

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Mákos guba.

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Alaplé – mert sokoldalú.

Kedvenc mondás a konyhában?

„Kicsi a bors, de erős”.

A középdöntőre minden versenyzőtől egy rövid videót kértünk, amelyben egyrészt lehetőségük van bemutatkozni, másrészt a főzőtudományukat is megcsillogtathatják. Egy olyan gyors fogás elkészítése volt a feladat, amelyet a hűtőjük alapanyagaiból egy péntek estén össze tudnának dobni a családnak vagy a barátoknak. Barbara egy sült fokhagymás hummusszal, lencsechipsszel, valamint a csicserikonzerv levéből készített mousse-szal készült, fogadjátok sok szeretettel!

Kövessétek figyelemmel a Nosalty weboldalát és Facebook-oldalát, ahol november 10-18. között minden nap egy újabb SHOWSZÓRÓ-középdöntőst mutatunk majd be nektek!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...