„A kevesebb néha több, nem kell minden ételbe ezer dolog” – Bemutatkozik Polgár Gáspár, a SHOWSZÓRÓ középdöntőse

Izgalmas új fázisába lépett SHOWSZÓRÓ tehetségkutató versenyünk: elérkezett a középdöntő ideje. Az első válogatón túljutott versenyzők most lépnek először a nagyközönség elé, azaz elétek, olvasók elé. Rajtatok áll a döntés, hogy kit küldtök tovább! Olvassátok hát sok szeretettel Polgár Gáspár rövid bemutatkozóját! Helló, Gáspár!

Egyre feljebb vesszük a lángot a SHOWSZÓRÓ versenyének fazeka alatt: kezdetét vette a középdöntő, ahová összesen 9 szerencsés jelentkező jutott tovább. Eddig mi válogattunk, most azonban rajtatok a sor: rátok bízzuk, hogy ki kerüljön be a mindent eldöntő döntőbe. Persze ehhez nem árt némi háttérinformáció: ezért bemutatjuk nektek a 9 középdöntősünket, hogy ti is jobban megismerkedhessetek velük. Egy rövid bemutatkozó interjú és egy videós pályamunka segít majd titeket a döntésben, ezek alapján tudjátok majd meghozni a döntéseteket. Miután pedig mindenki szépen felsorakozott, indulhat a közönségszavazás!

Készen álltok? Mi már tűkön ülünk, nem is kertelünk hát tovább, hanem bemutatjuk nektek a középdöntősöket, egyenként!

„A kevesebb néha több, nem kell minden ételbe ezer dolog”

Mai bemutatkozónk a 32 éves Polgár Gáspár Budapestről, akinek igen érdekesen alakult a gasztronómiával való kapcsolata. 10-11 évvel ezelőtt elvégzett ugyan egy szakácsiskolát, de utána nem dolgozott szakácsként. A koronavírus-járvány tumultusa alatt tért vissza a konyhába, és a főzés szeretete is ekkor éledt fel benne ismét. Az ínyenc falatok mellett odafigyel a fenntarthatóságra is: YouTube-csatornáján zöld szemléletű oktatóvideóit is megnézhetitek.

Ki számodra az überséf?

Jamie Olivert mondanám. Nemcsak az egyértelmű konyhai tudása miatt, hanem azért is, mert ezt a tudást rendkívül ösztönösen, könnyedén, abszolút érthetően képes átadni.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Bor – mint minden finom étel kísérője – mindig van. Ezen kívül pedig egy kis házi savanyúság, ami rengeteg fogást képes feldobni.

A legemlékezetesebb étel, amit valaha kóstoltál?

Pizza, Olaszországban. Értelemszerűen korábban is ettem pizzát, de a pillanat, amikor először haraptam egy szardellás-kapribogyós változatba Szardínia szigetén, az örökre szép elmék marad nekem.

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Nehéz erre válaszolni, hiszen a végén úgyis felfalnak. Talán valami olasz ízvilágú, paradicsomos tészta lennék, ami laza, könnyed, és egyszerűségével nagyszerű.

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Al dente.

Kedvenc mondás a konyhában?

„A kevesebb néha több”. Néha a hozzávalók – akkor is, ha csak mondjuk 3-4 van – maguktól eredményeznek mesés ízeket, nem kell mindenbe ezer dolog, és pláne nem kell az ételeket agyonfűszerezni.

A középdöntőre minden versenyzőtől egy rövid videót kértünk, amelyben egyrészt lehetőségük van bemutatkozni, másrészt a főzőtudományukat is megcsillogtathatják. Egy olyan gyors fogás elkészítése volt a feladat, amelyet a hűtőjük alapanyagaiból egy péntek estén össze tudnának dobni a családnak vagy a barátoknak. Gáspár egy izgalmas, vegán sütőtökkrémlevessel készült, fogadjátok sok szeretettel!

Kövessétek figyelemmel a Nosalty weboldalát és Facebook-oldalát, ahol november 10-18. között minden nap egy újabb SHOWSZÓRÓ-középdöntőst mutatunk majd be nektek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...