Egyre feljebb vesszük a lángot a SHOWSZÓRÓ versenyének fazeka alatt: kezdetét vette a középdöntő, ahová összesen 9 szerencsés jelentkező jutott tovább. Eddig mi válogattunk, most azonban rajtatok a sor: rátok bízzuk, hogy ki kerüljön be a mindent eldöntő döntőbe. Persze ehhez nem árt némi háttérinformáció: ezért bemutatjuk nektek a 9 középdöntősünket, hogy ti is jobban megismerkedhessetek velük. Egy rövid bemutatkozó interjú és egy videós pályamunka segít majd titeket a döntésben, ezek alapján tudjátok majd meghozni a döntéseteket. Miután pedig mindenki szépen felsorakozott, indulhat a közönségszavazás!
Készen álltok? Mi már tűkön ülünk, nem is kertelünk hát tovább, hanem bemutatjuk nektek a középdöntősöket, egyenként!
Mai bemutatkozónk a 30 éves Pikács Árpád Budapestről, akit leginkább az önmegvalósítás hajt. És természetesen az, hogy imád szerepelni (ezt nem mi találtuk ki, hanem ő maga mondta). Árpád Youtube-csatornáját itt találjátok, nézzétek meg a videóit, illetve Reform Kitchen Facebook-oldalára is látogassatok el!
Ki számodra az überséf?
Számomra az überséf Marco Pierre White. Kimért, rendezett. Borzasztóan szeretem az interjúit hallgatni. Egy mondását minden konyhámban kiakasztom: „If you have a dream, you have a responsibility to yourself to make it come true ... Because if you don't you're just a dreamer” (magyar fordításban: „ha van egy álmod, akkor van egy felelősséged is saját magad felé, hogy valóra váltsd azt...különben csak egy álom marad”).
Mi az, ami mindig van a hűtődben?
A hűtőmben mindig van az asszonynak bor és sertészsír. Imádok zsírral főzni. Látszik is…..
A legemlékezetesebb étel, amit valaha kóstoltál?
A John Dory, avagy kakashalfilé volt. Franciaországban volt szerencsém egy kurzusomon elkészíteni, majd fogyasztani a vendégeimmel. Isteni!
Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?
Arrabbiata. Karakteres, ízes, és borzasztóan egyszerű. Mégis kell valami extra ahhoz, hogy ne csak egy arrabbiata legyen. Majd megmutatom egyszer, mi az.
Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?
Konfitálás. Imádom a szó csengését, és nem utolsó soron a technológia maga szenzációs. Gyakran alkalmazom.
Kedvenc mondás a konyhában?
„Ne szakíts félbe, mert félbeszakítalak." Illetve: „rend a lelke mindennek." Ez nemcsak a konyhára igaz, hanem alapvetően mindenre, amit az életben csinálunk. Ha nincs rendszer benne, vagy a környezet rendetlen, az káoszt szül.
A középdöntőre minden versenyzőtől egy rövid videót kértünk, amelyben egyrészt lehetőségük van bemutatkozni, másrészt a főzőtudományukat is megcsillogtathatják. Egy olyan gyors fogás elkészítése volt a feladat, amelyet a hűtőjük alapanyagaiból egy péntek estén össze tudnának dobni a családnak vagy a barátoknak. Árpád egy sonkás-sajtos melegszendviccsel készült, fogadjátok sok szeretettel!
Kövessétek figyelemmel a Nosalty weboldalát és Facebook-oldalát, ahol november 10-18. között minden nap egy újabb SHOWSZÓRÓ-középdöntőst mutatunk majd be nektek!