„Imádok zsírral főzni és szerepelni” – Bemutatkozik Pikács Árpád, a SHOWSZÓRÓ középdöntőse

Izgalmas új fázisába lépett SHOWSZÓRÓ tehetségkutató versenyünk: elérkezett a középdöntő ideje. Az első válgatón túljutott versenyzők most lépnek először a nagyközönség elé, azaz elétek, olvasók elé. Rajtatok áll a döntés, hogy kit küldtök tovább! Olvassátok hát sok szeretettel Pikács Árpád rövid bemutatkozóját! Helló, Árpád!

Egyre feljebb vesszük a lángot a SHOWSZÓRÓ versenyének fazeka alatt: kezdetét vette a középdöntő, ahová összesen 9 szerencsés jelentkező jutott tovább. Eddig mi válogattunk, most azonban rajtatok a sor: rátok bízzuk, hogy ki kerüljön be a mindent eldöntő döntőbe. Persze ehhez nem árt némi háttérinformáció: ezért bemutatjuk nektek a 9 középdöntősünket, hogy ti is jobban megismerkedhessetek velük. Egy rövid bemutatkozó interjú és egy videós pályamunka segít majd titeket a döntésben, ezek alapján tudjátok majd meghozni a döntéseteket. Miután pedig mindenki szépen felsorakozott, indulhat a közönségszavazás!

Készen álltok? Mi már tűkön ülünk, nem is kertelünk hát tovább, hanem bemutatjuk nektek a középdöntősöket, egyenként!

„Imádok zsírral főzni és szerepelni”

Mai bemutatkozónk a 30 éves Pikács Árpád Budapestről, akit leginkább az önmegvalósítás hajt. És természetesen az, hogy imád szerepelni (ezt nem mi találtuk ki, hanem ő maga mondta). Árpád Youtube-csatornáját itt találjátok, nézzétek meg a videóit, illetve Reform Kitchen Facebook-oldalára is látogassatok el!

Ki számodra az überséf?

Számomra az überséf Marco Pierre White. Kimért, rendezett. Borzasztóan szeretem az interjúit hallgatni. Egy mondását minden konyhámban kiakasztom: „If you have a dream, you have a responsibility to yourself to make it come true ... Because if you don't you're just a dreamer” (magyar fordításban: „ha van egy álmod, akkor van egy felelősséged is saját magad felé, hogy valóra váltsd azt...különben csak egy álom marad”).

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

A hűtőmben mindig van az asszonynak bor és sertészsír. Imádok zsírral főzni. Látszik is…..

A legemlékezetesebb étel, amit valaha kóstoltál?

A John Dory, avagy kakashalfilé volt. Franciaországban volt szerencsém egy kurzusomon elkészíteni, majd fogyasztani a vendégeimmel. Isteni!

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Arrabbiata. Karakteres, ízes, és borzasztóan egyszerű. Mégis kell valami extra ahhoz, hogy ne csak egy arrabbiata legyen. Majd megmutatom egyszer, mi az.

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Konfitálás. Imádom a szó csengését, és nem utolsó soron a technológia maga szenzációs. Gyakran alkalmazom.

Kedvenc mondás a konyhában?

„Ne szakíts félbe, mert félbeszakítalak." Illetve: „rend a lelke mindennek." Ez nemcsak a konyhára igaz, hanem alapvetően mindenre, amit az életben csinálunk. Ha nincs rendszer benne, vagy a környezet rendetlen, az káoszt szül.

A középdöntőre minden versenyzőtől egy rövid videót kértünk, amelyben egyrészt lehetőségük van bemutatkozni, másrészt a főzőtudományukat is megcsillogtathatják. Egy olyan gyors fogás elkészítése volt a feladat, amelyet a hűtőjük alapanyagaiból egy péntek estén össze tudnának dobni a családnak vagy a barátoknak. Árpád egy sonkás-sajtos melegszendviccsel készült, fogadjátok sok szeretettel!

Kövessétek figyelemmel a Nosalty weboldalát és Facebook-oldalát, ahol november 10-18. között minden nap egy újabb SHOWSZÓRÓ-középdöntőst mutatunk majd be nektek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...