„A mottóm: minél olcsóbb, annál finomabb!” – Bemutatkozik Horváth Anna, a SHOWSZÓRÓ középdöntőse

Izgalmas új fázisába lépett SHOWSZÓRÓ tehetségkutató versenyünk: elérkezett a középdöntő ideje. Az első válgatón túljutott versenyzők most lépnek először a nagyközönség elé, azaz elétek, olvasók elé. Rajtatok áll a döntés, hogy kit küldtök tovább! Olvassátok hát sok szeretettel Horváth Anna rövid bemutatkozóját! Helló, Anna!

Egyre feljebb vesszük a lángot a SHOWSZÓRÓ versenyének fazeka alatt: kezdetét vette a középdöntő, ahová összesen 9 szerencsés jelentkező jutott tovább. Eddig mi válogattunk, most azonban rajtatok a sor: rátok bízzuk, hogy ki kerüljön be a mindent eldöntő döntőbe. Persze ehhez nem árt némi háttérinformáció: ezért bemutatjuk nektek a 9 középdöntősünket, hogy ti is jobban megismerkedhessetek velük. Egy rövid bemutatkozó interjú és egy videós pályamunka segít majd titeket a döntésben, ezek alapján tudjátok majd meghozni a döntéseteket. Miután pedig mindenki szépen felsorakozott, indulhat a közönségszavazás!

Készen álltok? Mi már tűkön ülünk, nem is kertelünk hát tovább, hanem bemutatjuk nektek a középdöntősöket, egyenként!

„Egy üveg kovászos uborka biztos, hogy mindig van nálam”

Mai bemutatkozónk a 21 éves Horváth Anna Rácalmásról, aki már kiskora óta alkot a konyhában, sőt, a videózásban sem kezdő. TikTok-csatornáját egy éve indította el, ahol segíteni szeretne mindenkinek, aki olcsóbban oldaná meg a főzést. Ha ti is ellesnétek tőle egy-két tippet, nézzetek bele videóiba itt lent:

@fozzunkolcson

Ki számodra az überséf?

Ha valakit választanom kell, akkor Gordon Ramsay.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Száraz fehérbor, húslevesalaplé és egy üveg kovászos uborka biztos, hogy mindig van nálam.

A legemlékezetesebb étel, amit valaha kóstoltál?

A legemlékezetesebb étel határozottan a nutellás-ketchupos tészta.

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Kovászos uborka vagy görögdinnye. A nyaraim megtestesítői.

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Basted. Ez lényegében a steak vajjal történő locsolása.

Kedvenc mondás a konyhában?

„Inkább ne segíts, egyedül jobban megy!" Illetve a mottóm is: „minél olcsóbb, annál finomabb!”

A középdöntőre minden versenyzőtől egy rövid videót kértünk, amelyben egyrészt lehetőségük van bemutatkozni, másrészt a főzőtudományukat is megcsillogtathatják. Egy olyan gyors fogás elkészítése volt a feladat, amelyet a hűtőjük alapanyagaiból egy péntek estén össze tudnának dobni a családnak vagy a barátoknak. Anna egy krumpliágyon sült csirkével készült, fogadjátok sok szeretettel!

Kövessétek figyelemmel a Nosalty weboldalát és Facebook-oldalát, ahol november 10-18. között minden nap egy újabb SHOWSZÓRÓ-középdöntőst mutatunk majd be nektek!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...