5+1 ízes-zamatos közel-keleti sajt, ha unod a mackót

Ha a közel-keleti ételekre gondolunk, akkor általában a kebab és társai jutnak eszünkbe, pedig különlegesebbnél különlegesebb sajtfélékkel büszkélkedhet a régió gasztronómiája. Nem szeretném túlhájpolni a közel-keleti sajtféléket, de ha szereted a fűszeres, krémes, grillezhető és süthető finomságokat, akkor ezeket is imádni fogod.

Nemrég írtam a mezzék világáról, amelyben egy pár sor erejéig említést tettem a közel-keleti sajtokról is. Mivel hihetetlen gazdag sajtválasztékkal büszkélkedhet a régió, így ezekről az ínycsiklandozó, krémes, sós, édes, grillezhető, süthető, fűszeres és csípős ízű tejtermékekről is mindenképpen említést szerettem volna tenni. Ezúttal a következő közel-keleti sajtokat (+labneh) mutatom be neked: shankleesh, nabulsi, akkawi, jibneh mshallaleh és halloumi. Ha készen állsz a mai gasztroutazásra, akkor olvass tovább!

7 alulértékelt közel-keleti fűszer, ami többet tud, mint a paprika

Nem is hinnéd, hogy mennyi izgalmas és különleges közel-keleti fűszer rejtőzik az áruházak polcain, ami csak arra vár, hogy te végre kipróbáld a konyhában. Ezért ha legközelebb mész bevásárolni, akkor arra biztatlak, nézz át az oregánó és a paprika tasakok tömegein és tedd a kosaradba a citrusos ízű szumákot, a kakukkfüves zaatar-t, az aromás hétfűszerkeveréket, a karakteres kardamomot, a jellegzetes illatú római köményt, az aromás őrölt koriandert vagy a különleges görögszénát. Tarts most velem, és fedezd fel ezeknek a kulináris kincseknek az elbűvölő világát.

Dimashky-Korompai Tímea

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes cikk, ami segít majd a főzésben:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...