A shakshuka az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségre tesz szert – ez talán annak is köszönhető, hogy sok helyen a lecsóhoz hasonlítják, ki tudja – , ami azt is jelenti, hogy már odahaza is sűrűbben készítjük. A zöldséges, buggyantott tojásokkal kínált ragu inkább egy könnyed ebédnek illik be, persze, ha szeretnénk többet is kihozni belőle és rendesen jóllakni vele, mindig nyúlhatunk az alábbi módszerekhez. Turbózzuk fel a shakshukát!
Nézd meg galériánkban, mitől lesz laktatóbb a shakshuka, a tippekért kattints a képre!
3 tipp, ha laktatóbbá tennéd az amúgy könnyed shakshukát
Egészítsd ki több zöldséggel
Egy autentikus shakshukába (csakúgy, mint a magyaros lecsóba) hagyma, paradicsom és paprika kerül, ezekből jön össze a szaftos zöldségragu. Persze nem kell folyton ragaszkodnunk ehhez az alaprecepthez, bátran kiegészíthetjük további zöldségekkel az egytálat, ha igazán jól szeretnénk lakni vele. Kiválóan illenek bele az olyan nyári idényzöldségek, mint a padlizsán, cukkini, tök vagy a patisszon. Arra figyeljünk, hogy ezeket mindig időben adjuk hozzá, hogy legyen idejük puhára főni.
Főzz bele hüvelyest
Szintén kiváló módja a tápérték megnövelésének a hüvelyesek használata. Mivel a legtöbb ilyen zöldségnek semleges íze van, bármelyiket bátran belefőzhetjük a paprikás-paradicsomos alapba. A vöröslencse kifejezetten illik a shakshukához, ráadásul kellemes, sűrű állagot ad neki, ha hagyjuk kicsit szétfőni. De ugyanúgy szórhatunk bele friss zöldbabot, zsenge zöldborsót vagy csicserit is.
Szórd meg sajttal
Tálalás előtt gyakran kerül valamilyen friss sajt a shakshukára. Ha még nem kóstoltuk így, mindenképpen adjunk neki egy esélyt: a fetasajt vagy krémfehér sajt kiváló választás, de ha izgalmasabb vizekre eveznénk és kalandvágyóbbak vagyunk, használhatunk friss kecskesajtot vagy kéksajtot is.
Isteni shakshukareceptek, amiket egy élmény tunkolni:
Krémes shakshuka padlizsánnal
A lecsó egzotikus, szexi keleti ikertestvére a shakshuka, amit jellemzően valamilyen krémes sajttal, belesütött tojással és rengeteg korianderrel tálalnak. Mi most egy ellenállhatatlanul ...
Zöld vegán shakshuka
Egy jó shakshuka mindig jó ötlet, hiszen egyszerű és finom, tele finomnál finomabb zöldségfélékkel. Klasszikus, paradicsomos receptből jó pár verziót mutattunk már nektek, így ...
Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója
A shakshukát ahány ház, annyiféleképpen készítik. Én ezt a verziót kóstoltam először, és egyből teljesen beleszerettem. Eredetileg Tunéziából származik, innen került a ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További hasznos konyhai tippekért kattints ide: