A sertéshús jó, csak eddig rossz volt a marketingje

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a tudatos táplálkozás, melynek egyik legfontosabb alappillére, hogy jó minőségű, ellenőrzött termékek közül válogathassunk a boltokban.

Hazánkban a sertéshúsfogyasztásnak komoly hagyománya van, tradicionális ételeink jellemző alapanyaga és egyben a kiegyensúlyozott étrend egyik fontos eleme is.
A mohácsi vágóhíd a Bonafarm csoporttal közösen a sertéshús termékelőállítási folyamatát úgy alakította ki, hogy az maximálisan eleget tegyen a fogyasztói elvárásoknak.
„Kulcsfontosságú számunkra, hogy a vásárlóinkhoz kerülő hústermékek kiemelkedő minőségűek legyenek, és biztonságos forrásból származzanak. A mohácsi vágóhíd és a Bonafarm Csoport stratégiai partnerségének köszönhetően ma már olyan sertéshúsokat kínálunk fogyasztóink számára, amelyek eredetét egészen az állat születéséig visszamenően bizonyíthatóan ismerjük, és a termékeink előállítása során is megfelelünk a legszigorúbb élelmiszerhigiéniai és minőségbiztosítási követelményeknek. A szigorú állatjóléti előírások szerinti gondos nevelésnek köszönhetően pedig az állatok húsa ízletesebb” – nyilatkozta Pókos Gergely, a mohácsi vágóhíd vezérigazgatója.
Felelős élelmiszertermelőként stratégiai partnerével, a Bonafarm Csoport sertéságazatával közös, többéves fejlesztőmunka eredményeként, a mohácsi vágóhíd ma hazánkban azon kevés élelmiszer-előállítók egyike, aki a legideálisabb körülményeket tudja biztosítani tudja a fogyasztók számára.

Hogy mégis hogyan?

A prémium PICK Friss hús termékek a felelős állattartásnak, a megbízható és modern gyártási technológiának, valamint a nyomonkövetési rendszernek köszönhetően:
  • bizonyítottan GMO-mentesek, mert az állatokat teljes élettartamuk alatt GMO-mentes takarmánnyal táplálják, a hazai és uniós rendeleteknek megfelelően,
  • igazolhatóan antibiotikum-mentes takarmánnyal etetett, felelős antibiotikum felhasználás mellett, az állatjóléti követelményekkel kiegészített GLOBALG.A.P. tanúsítással rendelkező telepeken nevelt állatoktól származnak.
  • a PICK Friss hús logóval ellátott termékek olyan állatoktól származnak, melyek 100%-ban megbízható, magyar gazdaságban nevelkedtek nyugodt, stresszmentes körülmények között.

Miért érdemes rendszeresen sertéshúst fogyasztani?

„A minőségi húsfogyasztásnak fontos szerepe van az egészséges és változatos táplálkozásban. A sertéshús többek között értékes fehérjéket, B-vitaminokat, jól hasznosuló vasat, rezet és cinket tartalmaz. A megbízható termelőtől származó sertéshúsokat bátran fogyaszthatja az egész család, kiemelten a gyermekek, várandós és szoptató anyák, illetve nagy fizikai munkát végzők esetében javasolt a fogyasztásuk” – mondta el Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője.
A mohácsi vágóhíd és a Bonafarm Csoport kooperációjának köszönhetően tehát már azok a fogyasztók is megtalálják számításukat a nagyobb áruházak hűtőiben, akik kiemelten odafigyelnek arra, hogy GMO- és antibiotikum-mentes hústerméket vásároljanak. A termékek könnyebb azonosíthatóságát a boltok hűtőpolcain egy könnyen értelmezhető ikonrendszer segíti.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...