Sajnos még egy jó ideig drága marad egy kedvenc húsfajtánk

Kiderült, hogy miért nem lesz olcsóbb az egyik legkedveltebb húsfajtánk a közel jövőben.

Úgy tűnik, hogy még egy jó ideig nem érdemes arra számítani, hogy alacsonyabb áron tudjunk sertéshúst vásárolni. Míg ugyanis más élelmiszerek árai csökkeni kezdtek, addig a húspiacon ezzel ellentétes folyamatok mentek végbe, így jelenleg nem reális az árcsökkenés – írja a 24.hu. oldala.

Sajnos még egy jó ideig drága marad egy kedvenc húsfajtánk

Rövid idő alatt a duplájára emelkedett a sertés ára

A Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) társadalmi elnöke, Éder Tamás indoklása szerint a sertés felvásárlási ára rövid idő alatt 350 forintról a duplájára emelkedett, sőt, most már 750 forint körül alakul.

A húsipari átadási árak azonban közel sem emelkedtek azóta ilyen mértékben, ahogyan a fogyasztói árak sem

– írja a lap.

A kedvenc milánói sertésbordánk

A milánói sertésborda egy igazi klasszikus retró kaja, sokunk egyik kedvence, főleg gyerekkorunkból. Engem és tesómat legalábbis teljesen felcsigázott az összekevert maszatos tészta ...

A legtunkolósabb sertéspörkölt

A magyar konyha egyik legikonikusabb fogása a pörkölt, melyet évszázadokra visszamenőleg a leggyakrabban sertéshúsból készítettek el. A magyar gasztrotörténelem hivatkozásai alapján a ...

Az Agrárközgazdasági Intézet áprilisi adatai szerint az egy évvel korábbihoz képest mért kicsivel több mint 20 százalékos sertésáremelkedést a feldolgozók még hárítani tudták, ám a disznó árának drasztikus emelkedése óta ez már nem lehetséges. Ezenfelül a csökkenő kereslet mellett is nőtt a sertésár, ami további húsáremelést jelez előre. A húspiacon tehát nagyon speciális a helyzet, hiszen 2023-ban szinte folyamatos volt az árnövekedés.

„Tovább bonyolítják a helyzetet a kötelező akciózások, amelyeknek az élelmiszeriparra gyakorolt hatását még nem tudják felmérni" – teszik hozzá.

Forrásunk volt.


Ezek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Legegyszerűbb medvehagyma-krémleves

Ha eljön tavasszal a medvehagyma szezonja, hetekig mindent az aromás fűszernövénnyel készíthetünk. Aki egy igazán gyors és komfortos receptet keres a zöldséggel, az alábbi krémlevesben ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!