Sajnos még egy jó ideig drága marad egy kedvenc húsfajtánk

Kiderült, hogy miért nem lesz olcsóbb az egyik legkedveltebb húsfajtánk a közel jövőben.

Úgy tűnik, hogy még egy jó ideig nem érdemes arra számítani, hogy alacsonyabb áron tudjunk sertéshúst vásárolni. Míg ugyanis más élelmiszerek árai csökkeni kezdtek, addig a húspiacon ezzel ellentétes folyamatok mentek végbe, így jelenleg nem reális az árcsökkenés – írja a 24.hu. oldala.

Sajnos még egy jó ideig drága marad egy kedvenc húsfajtánk

Rövid idő alatt a duplájára emelkedett a sertés ára

A Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) társadalmi elnöke, Éder Tamás indoklása szerint a sertés felvásárlási ára rövid idő alatt 350 forintról a duplájára emelkedett, sőt, most már 750 forint körül alakul.

A húsipari átadási árak azonban közel sem emelkedtek azóta ilyen mértékben, ahogyan a fogyasztói árak sem

– írja a lap.

Az Agrárközgazdasági Intézet áprilisi adatai szerint az egy évvel korábbihoz képest mért kicsivel több mint 20 százalékos sertésáremelkedést a feldolgozók még hárítani tudták, ám a disznó árának drasztikus emelkedése óta ez már nem lehetséges. Ezenfelül a csökkenő kereslet mellett is nőtt a sertésár, ami további húsáremelést jelez előre. A húspiacon tehát nagyon speciális a helyzet, hiszen 2023-ban szinte folyamatos volt az árnövekedés.

„Tovább bonyolítják a helyzetet a kötelező akciózások, amelyeknek az élelmiszeriparra gyakorolt hatását még nem tudják felmérni" – teszik hozzá.

Forrásunk volt.


Ezek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk