A Fővárosi Önkormányzat óriási segítséget nyújt a vendéglátósoknak

A Fővárosi Önkormányzat újraindítási csomaggal segíti a budapesti vendéglátósokat. A városvezetés a szektor szereplőivel egyeztetve dolgozta ki a csomagot.

A Fővárosi Önkormányzat hétfői bejelentése alapján újraindítási csomaggal segíti a vendéglátósokat. A 444.hu híre szerint az önkormányzat a következő intézkedésekkel támogatja a szektor dolgozóit:

  • Az önkormányzat területein kiterjesztik a vendéglátósok teraszszerzési lehetőségeit, csökkentik a bürokráciát.
  • Szinte száz százalékig elengedik a teraszok bérleti díját.
  • Közterületek használatának növelése, ahol a kitelepülő vendéglátósok különböző bérleti díjaktól mentesen árulhatnak.
  • A helyiségbérleti díjak elengedését az év végéig meghosszabbítják.
  • Csökkentik a rendezvényszervezések adminisztrációs terheit, a rendezvényszervezőknek pedig ingyen open office-okat biztosítanak a fővárosi tulajdonú helyeken.
  • Az államigazgatás által szervezett események közterület-használati díját egy rendezvény-alapba gyűjtik, amiből közvetlenül a szektort támogatják.

Újraindítási-csomag #Budapest Karácsony Gergely: Egyre nagyobb az érthető türelmetlenség a lezárások miatt. A...

Közzétette: Budapest Városháza – 2021. február 8., hétfő

A 444.hu információi szerint Gy. Németh Erzsébet főpolgármester helyettes úgy nyilatkozott, az újraindítási csomagot a vendéglátós szektor szereplőivel együtt dolgozták ki, a tervek szerint pedig ezután is rendszeresen tárgyalni fognak majd velük.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek az éttermek működésével kapcsolatban:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...