Segítség, sütök! Elkészítettem életem első almás pitéjét - nézzétek meg, hogy sikerült!

Almás pitét készítettem úgy, hogy eddig nem próbáltam még csak hasonlót sem sütni. Új szerepben a én és a sütőm! Nézzétek meg, hogy sikerült az első megpróbáltatásunk!

Kapcsolatom a sütőmmel már elég régóta tart. Imádom a rakott egytálételeket, töltött zöldségeket és a sült húsokat is, ezért hétvégente gyakran fűtöm fel vele a kis 35 négyzetméteres lakásomat. Sütit viszont még nem nagyon sütöttem benne.

Elég édesszájú vagyok, de eddig valahogy nem láttam értelmét, hogy magamnak süssek egy jó nagy tepsi zserbót, vagy egy piskótatekercset, ezért legtöbbször pohárkrémeket, vagy kis adag, sütés nélküli sütiket készítettem a vendégeimnek, családnak.

Desszertek, amik már fejből is mennek:

Régóta szeretnék a főzés mellett megtanulni sütiket sütni, ezért elhatároztam, hogy minden héten készítek valamilyen finomságot. Hogy ne vesszenek kárba a sütik és a torták, a kollégák és a barátok lesznek a tesztelőalanyok.

Az első recept kiválasztása nem volt egyszerű, nem akartam túl egyszerűt, de túl nehezet sem sütni. Úgy döntöttem, hogy ha már ősz van és almaszezon, akkor az egyik kedvencemet, almás pitét készítek, egészen pontosan borzas pitét, az alábbi recept alapján:

Korábban sosem készítettem almás pitét, így lövésem sem volt, hogy milyennek kell lennie a tésztának, vagy a tölteléknek. Annyit tudok, hogy isteni finom, amikor az anyukám, vagy nagymamám készíti.

A főzéseknél is nagyon odafigyelek arra, jó minőségű alapanyagokból készüljön az étel, de most még inkább úgy válogattam össze a hozzávalókat, hogy mindenből a legjobb kerüljön a pitébe, és így a siker garantált legyen. Minden hozzávalót egybegyúrtam, majd a kész tésztát kettéválasztottam.

Ezután egy kicsit pihenni hagytam az egészet, és nekifogtam az almapucolásnak. Közben rájöttem, miért nem sütöttem eddig almás sütit: UTÁLOK ALMÁT PUCOLNI. Hiába van egy elég jó krumplihámozóm, a gyümölcsöt lereszelni egyszerűbb volt, mint pucolni.

Mivel imádom a fahéjt, ezért kétszer annyit tettem az almához, mint amennyit a recept ír. Mi baj lehet belőle! Ezután jött a nyújtás, a pite összeállítása, és egy újabb hosszú procedúra: ráreszelni a tésztát a az almás réteg tetejére. Jó néhány perc volt, mire a fél adagnyi tészta rákerült a tetejére, de szerencsére megérte.

A pite körülbelül 30-35 percet töltött a sütőben, ami pont elég idő volt arra, hogy egy rövid részletet megnézzek a Az ifjú Sheldon című sorozatból, és ne azzal foglalkozzak, hogy vajon szétesik-e a pitém, vagy kikukucskál-e az alma a pite tetején. Szerencsére semmi katasztrofális nem történt. Így nézett ki a pite felvágva, némi porcukorral a tetején:

Az első pitém az ízpróbán is átment, bár én egy kicsit elégedetlen voltam a tészta állagával, de majd legközelebb jobb lesz. Jövő héten újabb nosaltys szakács sütireceptjét próbálom ki. Meglátjuk, mi sül ki belőle!

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

17 fejedelmi húsvacsora

Nálatok minden Karácsonykor ugyanaz kerül az asztalra? Vagy mindig van meglepetés is? Évenként egyszer azért kipróbáltok valami újat? Még van időtök egy főpróbára!

Nosalty
Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek