A Nutella nem csak kenyérre kenve finom. A mogyorókrém rajongói közvetlenül az üvegből is szeretik kikanalazni ezt a nyalánkságot - írta a Metro.
A mogyorókrém gyártója, a Ferrero több sovány tejport és - kapaszkodjatok meg - még több cukrot rak a Nutellába.
A gyártó a mogyorókrém tejportartalmát 7,5%-ról 8,7%-ra változtatja, cukortartalmát pedig 55,9%-ról 56.3%-ra növeli.
"A Nutella minősége és egyéb tulajdonságai változatlanok maradnak" - nyilatkozta a Ferrero, hozzátéve, megszokott jelenség, hogy egyes termékek összetételét kis mértékben megváltoztatja a gyártó.
Egy hamburgi fogyasztóvédelmi szervezet szerint a változtatásokat a kakaó megemelkedett ára okozhatja. Azt mondják, az új Nutella egy kicsit világosabb lesz, mint a régebbi variációja.
Nem ez az első eset, hogy a Ferrero változtat egy termék összetételén. Tavaly a legendás Toblerone formáján változtatott a gyártó, úgy, hogy megfelezte a kis piramisok számát a csokiban.