Sejtem, sokan vagyunk olyanok, akik akkor, ha elénk kerül egy nagy tál sült krumpli, nem akarjuk eldönteni, hogy ketchuppal vagy majonézzel szeretnénk-e befalni az egészet. Nekünk fejlesztette ki a Heinz legújabb szószát, amely nem más, mint a világ két kedvenc mártásának a keveréke. A Mayochupöt magyarul talán nevezhetjük majocsöpnek vagy kecsönéznek is. Én az utóbbira szavazok!
A Mayochup valóban semmi más, mint ketchup és majonéz keveréke. Ha az jut az eszedbe, ezt te is össze tudod keverni a tányérodon, valljuk be, nem jársz messze az igazságtól. Sőt, azt is hozzá kell tenni, a két szósz keveréke már régóta jelen van a nyugati gasztronómiában. A hatvanas évek bizarr, de isteni brit találmánya, a rákkoktél elképzelhetetlen lenne az koktélszósznak vagy Marie Rose szósznak nevezett finomság nélkül. Ebben az öntetben a majonézen és a ketchupon túl Worchestershire szósz, citrom, darált paprika, bors és egy kis Tabasco is van. Vannak, akik tormát is kevernek bele.
A kecsönéz egyelőre meglepő módon csak a Közel-Keleten kapható, de bízunk benne, hamarosan az európai boltokban is megjelenik. Sajnos aDaily Mail szerint a Heinz nem tervezi, hogy nyugaton is kapható legyen a szósz.