Rászorulókon segítenek a magyar luxusszállodák szakácsai

Magyar luxusszállodák szakácsai közös összefogással segítették a 7. kerületi rászorulókat, ráadásul mint kiderült, nem egyszeri alkalomról van szó.

Február végén egy országos akció keretein belül segíti a rászorulókat a HotelHero és az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) CSR szekciójának szervezésében, mely nagy magyar szállodák bevonásával szervez ételosztást az egész országban, a nagy napot megelőzően azonban néhány hotel már most hétvégén is együtt főzött.

A legnépszerűbb magyar szállodák séfjei főztek a rászorulóknak (Fotó: HotelHero)

Ahogy az a Dining Guide cikkéből is kiderül, a szervezők a karácsonyi ételosztások után tudatosan az év eleji, leghidegebb téli napokra időzítették a főzéseket. A Continental Hotel Budapest, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest és a Radisson Blu Béke Hotel séfjei 260 adag ételt főztek a 7. kerületben élő rászorulók számára. Az ételeket a Heti Betevő nevű szervezet osztotta szét, az alapanyagokat pedig a Mirbest Cégcsoport biztosította a főzőcsapat számára.

Ezzel a budapesti közös főzéssel készülnek a szállodák a 2022. február 27-re szervezett országos főzésre, ahol a Magyar Vöröskereszt, a Mirbest Cégcsoport, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Heti Betevő is közreműködik majd az ételosztásban.

A HotelHero egy olyan karitatív közösség, amely a szállodai dolgozók hozzájárulásával és segítségével igyekszik jót tenni másokkal. Jótékonysági főzés, ételosztás, ruhagyűjtés – a HotelHero többek között ilyen akciókkal teszik jobbá a világot.

Címlap: HotelHero


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...