Rászorulókon segítenek a magyar luxusszállodák szakácsai

Magyar luxusszállodák szakácsai közös összefogással segítették a 7. kerületi rászorulókat, ráadásul mint kiderült, nem egyszeri alkalomról van szó.

Február végén egy országos akció keretein belül segíti a rászorulókat a HotelHero és az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) CSR szekciójának szervezésében, mely nagy magyar szállodák bevonásával szervez ételosztást az egész országban, a nagy napot megelőzően azonban néhány hotel már most hétvégén is együtt főzött.

A legnépszerűbb magyar szállodák séfjei főztek a rászorulóknak (Fotó: HotelHero)

Ahogy az a Dining Guide cikkéből is kiderül, a szervezők a karácsonyi ételosztások után tudatosan az év eleji, leghidegebb téli napokra időzítették a főzéseket. A Continental Hotel Budapest, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest és a Radisson Blu Béke Hotel séfjei 260 adag ételt főztek a 7. kerületben élő rászorulók számára. Az ételeket a Heti Betevő nevű szervezet osztotta szét, az alapanyagokat pedig a Mirbest Cégcsoport biztosította a főzőcsapat számára.

Ezzel a budapesti közös főzéssel készülnek a szállodák a 2022. február 27-re szervezett országos főzésre, ahol a Magyar Vöröskereszt, a Mirbest Cégcsoport, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Heti Betevő is közreműködik majd az ételosztásban.

A HotelHero egy olyan karitatív közösség, amely a szállodai dolgozók hozzájárulásával és segítségével igyekszik jót tenni másokkal. Jótékonysági főzés, ételosztás, ruhagyűjtés – a HotelHero többek között ilyen akciókkal teszik jobbá a világot.

Címlap: HotelHero


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...