Séfeket és szakácsokat lehet kölcsönözni egy új applikációval

Alkalmi munkára toboroz séfeket, szakácsokat és éttermi dolgozókat egy új amerikai fejlesztésű applikáció, a Sidegig. 

A Sidegig nevű szolgáltatás két neves séf, Sean Brock és Ben Ellsworth új közös projektje, melynek béta verziója hónapok óta működik már, mostantól pedig hivatalosan is elérhető - írja a Roadster.hu.
A Sidegig-et elsősorban aszakácsoknak és éttermi dolgozóknak találták ki. Az oldalra regisztrálóknak eddigi munkatapasztalataikat kell megadniuk, valamint azt, mikor tudnának/szeretnének munkát vállalni.
Azok az éttermek, amelyek munkaerőhiány miatt beugróst keresnek, akár rögtön kapcsolatba léphetnek azokkal a Sidegig-felhasználókkal, akik éppen ráérnek besegíteni valahol.
A Sidegig ötletét Ben Ellsworth séf alkotta meg, amikor egyik nap nem ment be dolgozni a mosogatója, így nem volt, aki elmossa a piszkos edényeket. A séfnek arra sem volt lehetősége, hogy egy kis plusz pénzért valamelyik ismerősét vagy barátját hívja segítségül, viszont éppen aznap kapott egy értesítést, hogy Airbnb lakását kivenné valaki. Ellsworth fejéből ekkor pattant ki az ötlet, milyen jó lenne, ha a vendég szobafoglalás helyett inkább segítene neki mosogatni. Ekkor született meg a Sidegig koncepciója.
Sean Brock és Ben Ellsworth azóta közösen próbálják jobbá tenni az éttermi dolgozók munkakörülményeit, ha pedig az alkalmazás sikeresen befut Amerikában, könnyen meglehet, hogy nemsokára a magyar piacon is könnyebb lesz majd beugrós munkához jutnia az éttermi dolgozóknak.

via Roadster.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...