Itt a csemegeubi-szendvics!
Nem, nem a szendvicsbe teszik az amcsik, hanem kenyérként használják a savanyúságot. Az amerikaik néha nagyon furcsák és vannak értelmetlen húzásaik, de azért az uborkaszendvicsnek mégis van valami értelme: alig van benne szénhidrát.
Annyi a titka a csemegeuborka-szendvicsnek, hogy a magokat ki kell kaparni a ketté vágott uborkából, így nem lesz az egész szendvics egy elfolyó, savanyú trutyi. A roppanós textúra megmarad, nincsen szénhidrát - vagy csak kevés - és egy laktató szendviccsel leszel gazdagabb.
Tulajdonképen ugyanúgy működik az ízek párosítása, mint amikor csak pár szeletet helyezel a szendvicsbe. Így egy finom sonkás szendvics ízélmény marad, bűnözésmentes verzióban.
Talán kicsit bizarr, de a színei nagyon megfogtak minket, az ízélményről meg majd nyilatkozz te, itt a recept:
- 3 nagy csemegeuborka
- sonka
- sajt
- paradicsom
- mustár
- majonéz
Elkészítés: Vágd ketté hosszában az ubikat, majd kapard ki a magokat. A mélyedésekbe - ami az uborka szeletben képződik - nyomj majonézt és egy kis mustárt! Hajtsd rá a sonkát, a sajtot, és pakold meg paradicsommal, majd díszítésképp nyomj bele egy fogpiszkálót!
Jó étvágyat kívánunk!
(viadelish)