Megiszod a savanyúság levét? – Meglepő következménye lehet

Véletlenül se öntsd ki a savanyúság levét a lefolyóba, mert bár hihetetlennek tűnhet, ennek az italnak számos jótékony hatása van!

Mindig csodálkozva nézem, amikor valaki jóízűen kiissza a befőttesüvegből a már elfogyasztott savanyúság levét. Sokan szeretik ezt az „italt”, sőt kimondottan vágynak az ecetes ízre. Lehet, hogy ez a szokás elsőre furcsának tűnhet, pedig a savanyúság leve kimondottan egészséges és többet kellene fogyasztanunk belőle.

A fermentált és savanyított ételek reneszánszukat élik. Nagyanyáink kedvenc tartósítási módszereit már Michelin-csillagos éttermek is előszeretettel használják, a Covid miatti lezárások alatt pedig szinte minden magyar háztartás újra felfedezte a kovászos uborkát. A fermentált, vagyis erjesztéssel készült ételek tele vannak probiotikumokkal, amelyek támogatják az emésztést és erősítik az immunrendszert. Bár az ecetes lében savanyított zöldségekben nem történik erjedés, magas vitamin- és antioxidánstartalmuk miatt szintén kimondottan egészségesek. 

Forrásunk volt.


Még több egészséges ital:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...