Megiszod a savanyúság levét? – Meglepő következménye lehet

Véletlenül se öntsd ki a savanyúság levét a lefolyóba, mert bár hihetetlennek tűnhet, ennek az italnak számos jótékony hatása van!

Mindig csodálkozva nézem, amikor valaki jóízűen kiissza a befőttesüvegből a már elfogyasztott savanyúság levét. Sokan szeretik ezt az „italt”, sőt kimondottan vágynak az ecetes ízre. Lehet, hogy ez a szokás elsőre furcsának tűnhet, pedig a savanyúság leve kimondottan egészséges és többet kellene fogyasztanunk belőle.

A fermentált és savanyított ételek reneszánszukat élik. Nagyanyáink kedvenc tartósítási módszereit már Michelin-csillagos éttermek is előszeretettel használják, a Covid miatti lezárások alatt pedig szinte minden magyar háztartás újra felfedezte a kovászos uborkát. A fermentált, vagyis erjesztéssel készült ételek tele vannak probiotikumokkal, amelyek támogatják az emésztést és erősítik az immunrendszert. Bár az ecetes lében savanyított zöldségekben nem történik erjedés, magas vitamin- és antioxidánstartalmuk miatt szintén kimondottan egészségesek. 

Forrásunk volt.


Még több egészséges ital:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...