Tévhit, hogy minden esetben egészséges a savanyú káposzta: ezekre nagyon figyelj oda

A savanyú káposzta rendkívül egészséges élelmiszer, azonban vannak olyan esetek, amikor nem ajánlott fogyasztása.

A savanyú káposzta igazi szuperélelmiszer, mely észrevétlenül fejti ki kedvező élettani hatásait - nagyágyú a C-vitamin terén, amit nyersen és savanyítva is megőriz, de kedvezően hat probiotikus tulajdonsági miatt a belekre, az emésztésre is, ezért savanyúságként nehezebb húsok mellé külön ajánlott. Elena Solomatina táplálkozási szakértő azonban felhívja a figyelmet arra, hogy vannak olyan esetek, amikor nem ajánlott a savanyú káposzta fogyasztása.

A „Moszkva 24” című kiadvánnyal folytatott beszélgetésben az orvos sietett emlékeztetni arra, hogy a savanyú káposzta rostot és savat tartalmaz

– írja a Magyar Hírlap cikkében.

Bélbetegség, bélgyulladás és pajzsmirigyproblémák esetén vigyázzunk vele

Erre az egészséges embereknek óriási szükségük van, azonban tápcsatorna-betegségben szenvedőknek, például fekély, gyomorhurut, hasnyálmirigy-gyulladás, bélgyulladás esetén a savanyú káposztás termékek (nem csak a káposzta) károsak lehetnek!

Ezen kívül a pajzsmirigyproblémákkal küzdők számára sem a legjobb választás, hiszen zavarhatja az ehhez a szervhez kapcsolódó speciális hormonok termelését.

Ha azonban egyetlen probléma sem érint minket a fentiek közül, akkor mindenképpen fogyasszuk ezt a szuperélelmiszert, hiszen csak előnnyel járhat, különösen a hidegebb hónapokban.

Forrásunk volt.


Az alábbi cikkeket is olvasd el, ha fontos számodra az egészség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek