Manapság egyre őrültebb eljárások és trendek jelennek meg, részben a közösség médiának köszönhetően, ahol őrült gyorsan tudnak terjedni az olyan videók, amik valamilyen újdonságot mutatnak be. Ha már úgyis annyiféle zöldséget savanyítunk, akkor miért pont a burgonya maradna ki? Lássuk, hogyan lehet savanyítani ezt a nemes alapanyagot!
A TikTokon is több videót találni a témában, ahol nemcsak olvashatjuk, de láthatjuk is a folyamatot. A burgonya savanyításához bármilyen krumplit használhatunk.
Első lépés, hogy körülbelül 10 percig főzzük a szemeket enyhén sós vízben, nyersen nem szabad páclébe tenni, mert egészségügyi következményei lehetnek a nyers krumpli fogyasztásának!
Ezután a kisebb krumplik mehetnek egészben az üvegbe, a nagyobbacskákat daraboljuk fel.
Így készíts pácot a burgonya savanyításához!
Ha elkészült az előfőzött krumpli (aminek nem szabad szétmállania), akkor jöhet a pác elkészítése. Ehhez szükséged lesz:
- almaecetre,
- fokhagymára
- és sóra.
Természetesen bármilyen savanyításhoz alkalmas alapanyagot, például citromlevet is használhatunk, és kedvünk szerint fűszerezhetjük a pácot. Ha elkészült a savas egyveleg, akkor már csak a befőttesüvegbe helyezett krumplit kell vele meglocsolni, majd 1-2 hetet várni, míg fogyasztásra alkalmas lesz.
@douglasguerracook Reply to @i_am_super_hetero Homemade Pickle Potatoes 🥔 #potato #pickle #homemade
♬ original sound - Douglas Guerra
A savanyított burgonya tehát többféleképpen elkészíthető, viszont fontos lépés a krumpli előfőzése! Próbáld ki!
Még több trend, ha kísérleteznél: