Sárgarépás tészta - gyúrd gyerekekkel!

Az ízesített gnocchik alapja általában a burgonya marad. Most egy olyan receptet mutatok, amiben pihenőt kapott a gumós zöldség, lecseréltem sárgarépára.

Imádom a színes gnocchikat, legyenek akár lilák céklával, sárgásak sütőtökkel, barnás-pirosak kápiapaprikával, zöldek mentával vagy spenóttal. Ízben és küllemben is megnyerőek egy finom szósszal tálalva. Most azonban találtam egy csodás receptet, amely a hagyományostól eltérő módon, burgonya hozzáadása nélkül készül.

A sárgarépás gnocchi receptjét itt találálod!

Tésztapárnácskák

A gnocchi egy könnyedén elkészíthető tészta. Be lehet vonni a gyerekeket is a gyurmázásába. Mindenki csíp egy darabkát belőle, és kis gömböccé gömbölygeti a két tenyere között. Ha nincsenek szorgos kezek, akkor marad a gyors módszer: dagi hurkák hengergetése és kicsi párnák szecskázása. Egy villanyomás a tetejére fantasztikus klassz külsőt kölcsönöz neki. Össze sem lehet hasonlítani a boltban kapható termékekkel!

A sárgarépás gnocchi receptjéért kattints a képre!

Könnyebb textúra

A tészta készítése alapesetben burgonyafőzéssel kezdődik, de most jön a változás! A lisztes krumpli helyett sárgarépa kerül a lábasba, hogy szuper puhára főjön. A sárgarépa, még egyszer le kell írnom, mert a kedvenc zöldségem. Egyszer egy külön cikket is szentelek neki, hogy mindenkit meggyőzzek az állításomról: imádnivaló!

Sárgarépás gnocchi, nem csak gyerekeknek, kattints a képre!

Semmi flanc

Ennek a tésztának érezni kell a saját ízét is, csak olyan fűszer áll neki jól, ami kiemeli, és nem nyomja el teljesen. Egy vastag paradicsomszószban teljesen elveszne, kivehetetlen lenne. Barnavaj, egy kevés fokhagyma és zsálya kombinációja a legjobb megoldás. A barnavajtól ne ijedjen meg senki, készítése maximum 10 percet vesz igénybe. Azt a serpenyőt használjuk hozzá, amibe úgyis átszedjük a főtt, leszűrt tésztát. Fokhagymából és zsályából pedig nincs szükség nagy mennyiségre, előzőtől egy kis illatanyagot, utóbbitól némi földes-édeskés zamatot kölcsönzünk csupán.

Parmezánforgáccsal az igazi, kattints a képre a receptért!

Apropó tészta, ha nem főztetek még gnocchit, nincs semmi gáz. A nudlihoz vagy más burgonyás tésztához – mint például a szilvás vagy barackos gombóc – hasonlóan, lobogó, forrásban lévő vízbe kell dobni a párnácskákat. Várni, amíg feljönnek a víz felszínére, majd 3-4 perc elteltével jöhet is a szűrés. Végül az ízesített vajban forgatással zárul a folyamat, hogy végre, valahára kezdődhessen a kóstolás, falatozás.Jövő héten kókuszlisztből sütök palacsintát, hogy adjunk az édes élvezeteknek is. Addig ne habozzatok, mindenképpen próbáljátok ki a sárgarépás tésztát.

Gréti

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...