Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk mennyei sültrépakrémét

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

McMenemy Márk az elmúlt években már több remek szendvicskrém-receptet is mutatott a Nosalty közönségének, azonban talán egyik sem volt olyan kiegyensúlyozottan finom és laktató, mint a most készített sültrépakrém. A közel-keleties fűszerezéssel csábító zöldségkrém önmagában is remekül fekszik bármilyen pékárunak, legyen az kenyér, kifli vagy zsemle, azonban, ha Márkhoz hasonlóan fehérbabot is tesztek a krémbe, még laktató is lesz. A szendvicsbe persze mehet még sok-sok zöldség, felvágott és sajt is, így tuti lesz elég energiátok egy kiadós természetjáráshoz!

Készítsétek el ti is ezt a pompás színű répakrémet - receptért kattintsatok a fotóra!

Zöldségkrémet gyakorlatilag bármilyen zöldségből készíthetünk, nem mindegy azonban, hogyan kezeljük és fűszerezzük a kiválasztott zöldséget, mi az, ami jól áll neki. Márk most egy nagy csokor sárgarépából készítette ezt a krémet, amihez a répákat először befűszerezve és némi olajjal összeforgatva, sütőben megsütötte. A répahasábok így nagyszerűen körbepirultak, ami remek pluszt ízt ad a római köményből, koriandermagból, fahéjból és cayenne chiliből álló, közel-keleties fűszerezésnek.

Próbáld ki Márk korábbi szendvicskrémeit is:

A megsült répákat ezután egy nagy tálban össze kell turmixolni a tahinivel (hogy még keletiesebb legyen a krém!), a limelével és a megfelelő proteinbevitelt garantáló főtt fehérbabbal. Illetve, hogy garantáltan krémes és jól kenhető legyen a répakrém, került bele pár kanálnyi a Vénusz Natúr kenőmargarinból. A sültrépakrém így, önmagában, teljesen tejmentes, úgyhogy bátran ehetik azok is, akik nem fogyasztanak vagy fogyaszthatnak tejterméket vagy állati eredetű alapanyagokat.

Ha ti is elkészítenétek Márk fullos szendvicsét, akkor receptért katt a képre!

A szendvics alapját ezúttal nálunk egy bagett képezte, amit Márk először Vénusz Natúr kenőmargarinnal, majd a sültrépakrémmel kent meg. Került bele természetesen jó adag zöldség is (saláta, uborka, paradicsom), illetve pár szelet csirkemellsonka és némi reszelt sajt is.

A kész szendvicseket újrahasználható szalvétába csomagolva könnyen elpakolhatjuk a hátizsákunkba, ha kirándulni indulunk, de a répakrémet akár magában, mártogatósként is fogyaszthatjuk zöldségcsíkok vagy tortillachips mellé.

A sültrépakrém mártogatósként és szendvicsbe kenve egyaránt remekül működik - receptért katt a képre!

Ha pedig a becsomagolt szendvicsek már indulásra készen sorakoznak a táskánkban, akkor nincs más hátra, mint bevetni magunkat a szabadba!

Nézzétek meg videón is, amint Márk elkészíti a fűszeres répakrémes szendvicset:

A fűszeres sültrépakrémes szendvics pontos receptjét itt találjátok.

Keress még több Vénusz Natúr kenőmargarinnal kapcsolatos anyagot itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Címlapról ajánljuk

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Így készíts 1 olcsó töltelékből 3 házias, káposztás süteményt

A káposztát sokan lenézik, „szegények zöldségének” titulálják – mindezt teljesen jogtalanul. Mint oly’ sok más alapanyag esetében, a lila és fehér fejeknél is igaz, hogy meg kell tanulnunk őket helyesen elkészíteni ahhoz, hogy igazán megszerethessük őket. Ezt pedig érdemes olyan területen kezdeni, ami alapvetően szimpatikusabb: például a káposztás süteményeknél!

Lakos Benedek

További cikkek

11 omlós keksz az esti kuckózáshoz

A hideg idő beköszöntővel megszaporodhat az otthon töltött esték száma. Ilyenkor szívesen olvasunk vagy mozizunk, mely mellé tökéletes lesz egy finom keksz rágcsának.