McMenemy Márk az elmúlt években már több remek szendvicskrém-receptet is mutatott a Nosalty közönségének, azonban talán egyik sem volt olyan kiegyensúlyozottan finom és laktató, mint a most készített sültrépakrém. A közel-keleties fűszerezéssel csábító zöldségkrém önmagában is remekül fekszik bármilyen pékárunak, legyen az kenyér, kifli vagy zsemle, azonban, ha Márkhoz hasonlóan fehérbabot is tesztek a krémbe, még laktató is lesz. A szendvicsbe persze mehet még sok-sok zöldség, felvágott és sajt is, így tuti lesz elég energiátok egy kiadós természetjáráshoz!
Zöldségkrémet gyakorlatilag bármilyen zöldségből készíthetünk, nem mindegy azonban, hogyan kezeljük és fűszerezzük a kiválasztott zöldséget, mi az, ami jól áll neki. Márk most egy nagy csokor sárgarépából készítette ezt a krémet, amihez a répákat először befűszerezve és némi olajjal összeforgatva, sütőben megsütötte. A répahasábok így nagyszerűen körbepirultak, ami remek pluszt ízt ad a római köményből, koriandermagból, fahéjból és cayenne chiliből álló, közel-keleties fűszerezésnek.
Próbáld ki Márk korábbi szendvicskrémeit is:
A megsült répákat ezután egy nagy tálban össze kell turmixolni a tahinivel (hogy még keletiesebb legyen a krém!), a limelével és a megfelelő proteinbevitelt garantáló főtt fehérbabbal. Illetve, hogy garantáltan krémes és jól kenhető legyen a répakrém, került bele pár kanálnyi a Vénusz Natúr kenőmargarinból. A sültrépakrém így, önmagában, teljesen tejmentes, úgyhogy bátran ehetik azok is, akik nem fogyasztanak vagy fogyaszthatnak tejterméket vagy állati eredetű alapanyagokat.
A szendvics alapját ezúttal nálunk egy bagett képezte, amit Márk először Vénusz Natúr kenőmargarinnal, majd a sültrépakrémmel kent meg. Került bele természetesen jó adag zöldség is (saláta, uborka, paradicsom), illetve pár szelet csirkemellsonka és némi reszelt sajt is.
A kész szendvicseket újrahasználható szalvétába csomagolva könnyen elpakolhatjuk a hátizsákunkba, ha kirándulni indulunk, de a répakrémet akár magában, mártogatósként is fogyaszthatjuk zöldségcsíkok vagy tortillachips mellé.
Ha pedig a becsomagolt szendvicsek már indulásra készen sorakoznak a táskánkban, akkor nincs más hátra, mint bevetni magunkat a szabadba!
Nézzétek meg videón is, amint Márk elkészíti a fűszeres répakrémes szendvicset:
A fűszeres sültrépakrémes szendvics pontos receptjét itt találjátok.
Keress még több Vénusz Natúr kenőmargarinnal kapcsolatos anyagot itt!