Ezért fogyaszd főtten is a sárgarépát

A répának kifejezetten jót tesz, ha nemcsak nyersen fogyasztjuk, de főzve is.

Míg a legtöbb zöldségre igaz, hogy nyersen sokkal több tápanyag található benne, akad egy-két ellenpélda, amikor kifejezetten jót tesz a hőkezelés.

Ezért fogyaszd főtten is a sárgarépát

A sárgarépa főzve és nyersen is gyakran fogyasztandó, ha azonban az előbb említett módon fogyasztjuk, akkor nagyon hasznos tápanyagokhoz juthatunk.

Hasselback répa

Nem csak a burgonyának tesz jót, ha vékonyan beirdalják és fűszeres olajjal megkenik, a répa is nagyszerű lesz így, érdemes egy próbát tenni vele!

Mazsolás pirított répa

A köret sorozat újabb szereplője, személyes kedvencem - bár nem szeretem a sárgarépát. Viszont a sárgarépa előnye, hogy minél tovább főzi az ember - más zöldségekkel ellentétben - ...

Bár általában a zöldségek vitamin- és fitonutrienstartalma lecsökken a sütés-főzés következtében, a sárgarépa esetében a vizsgálatok azt mutatják, hogy a hőkezelés növeli a szervezetben felszívódó béta-karotin mennyiségét, tehát javítja az értékes anyag hasznosulását. Tény azonban, hogy a hőkezelés miatt csökken a C-vitamin-tartalma.

Forrásunk volt.


Még több szuper alapanyag:

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Lakodalmas barackok

A lakodalmas barackok a mulatós lagzik, egyik elmaradhatatlan, ám szinte ehetetlenül tömény aprósüteménye, amit persze mindenki imád. Legalábbis egyet biztosan megeszik belőle, mert ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!