Sárgadinnyét falunk!

Sárgadinnye illatával tölteném meg szívem szerint az egész nyarat – minden ruhám, a kozmetikumok is ettől a gyümölcstől illatoznának!

A sárgadinnyét még azok is szeretik, akik egyébként még nyáron se merészkednek gyümölcsök közelébe: illatos, harsogó színű és nagyon finom – az egyik legegészségesebb és legkedvesebb nyári termésünk.

Szép kerek dinnyéket keressünk, olyat, ami már messziről illatozik a jellegzetes aromától – hűtőben tárolva viszont számítsunk rá, hogy az egész frizsider átveszi majd az illatot, így ha ezt nem szeretnénk, idejében fedjük le valamivel a többi élelmiszert.

Ha a dinnye a száránál puha, akkor jó úton járunk a mézédes termés irányába. Ősidők óta termesztik, eleinte csak Afrikában, aztán a gyarmatosítással az egész világban elterjedt gyümölcs lett.

Sárgadinnyés ananász sorbet

Nagyon szeretem az ananászos ételeket, édességeket, sorbet pedig a legjobb választás nyáron. A sárgadinnyével tökéletes, illatos, és jól kiegészítik egymást. Én csak fél dinnyét ...

A sárgadinnyét leginkább önmagában, minden cicoma nélkül fogyasztjuk, esetleg felkockázva gyümölcslevesbe, salátába aprítjuk, de valljuk be, az egyik legjobb dolog a hűtőből jéghidegen előkapni és szeletenként elfalatozni egy jó háromkilós dinnyét kettesben. Alkoholos felhasználása is ismert, vodkával szokták megspékelni, akárcsak a görögdinnyét – isteni nyári koktél! B1-, B2-, C-vitaminokból bőven találunk egy tízdekányi dinnyében is, kalóriából viszont mindösszesen negyvenet viszünk be ekkora mennyiséggel a szervezetünkbe, rosttartalma kiemelkedő, mely így nagyban segíti az emésztést.

Még több recept sárgadinnyéhez >>

Hideg sárgadinnyeleves mentával

A recept a 4oo féle leveses könyvből való. Általában nem szoktam recepteket követni, vagy inkább receptek után kitalálom a saját változatomat. De ez a leves tökéletes volt (legalábbis ...

Magas víztartalma az egyik legjobb nyári szomjoltóvá teszi, nem véletlenül kívánjuk meg a legnagyobb forróságban. Külön jó hír fogyókúrázóknak, hogy könnyen jól lehet vele lakni. Cukorbetegek viszont figyeljenek a habzsolásra, mert magas a szénhidráttartalma. Ha kipróbáljuk a házi fagyikészítést, akkor elsősorban a sorbet-val járunk jól, de főételek is kanyaríthatók sárgadinnyével, leginkább a szárnyasok kedvelt kísérője.

Az Itt a szezon! korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...