Így szabadulj meg a sárgadinnye héjától extra könnyen

A nyári gyümölcsök sorából nem lehet kifelejteni a sárgadinnyét, Napi Tippünkből pedig megtudhatod, hogyan érdemes megszabadítani a héjától, és aztán felvágni!

Kétféle ember létezik: aki utálja a sárgadinnyét és aki imádja. Ha te az utóbbi csoportba tartozol, és ha dinnyéből neked a görög nem elég, akkor hoztunk pár praktikus tippet a sárgadinnye fogyasztásához. Többek között eláruljuk, mi a sárgadinnye meghámozásának legjobb módja, és hogy utána milyen formára érdemes felszeletelni a gyümölcshúst.

A héjat a sárgadinnye tetejétől az alja felé haladva kell levágni

Ennél jobb módszert nem találsz

A legcélravezetőbb, ha első lépésként az egész sárgadinnyét meghámozod, és nem pedig a gyümölcs egyes szeleteit. Ehhez először is vágd le a felső és alsó végeket, addig vágj, amíg meg nem látod a narancsszínű gyümölcshúst. Most már van egy stabil alapod, így egyenesen állhat a vágódeszkán a gyümölcs. Ezután egy éles séfkéssel vagy egy olyan késsel, amivel megbízhatóan és biztonságosan tudsz dolgozni, vágd le a gyümölcs héját a zöld hússal együtt a sárgadinnye tetejétől az alja felé haladva, miközben követed annak görbületét.

Ezt addig folytasd, amíg körbe nem értél.

Pakold bele a sárgadinnyét ezekbe a finomságokba:

Alternatív megoldásként kissé módosíthatod ezt a folyamatot úgy, hogy a sárgadinnyét először félbevágod.

Ez az egyszerű módosítás ideális, ha ijesztőnek tűnik az egészet meghámozni egyszerre, vagy ha szélesebb gyümölcsalapot szeretnél a nagyobb stabilitás érdekében a hámozáshoz. Akkor is érdemes így nekifogni, ha a gyümölcsnek csak egy részét fogod azonnal felhasználni, és a maradékot eltennéd későbbre. Ebben az esetben is ugyanúgy zajlik a művelet, mint korábban leírtuk.

Ne hagyd ki ezeket a sárgadinnyés fogásokat:

Hogyan vágd fel a meghámozott sárgadinnyét?

Ha a sárgadinnyét meghámoztad, vágd félbe, és egy kanállal kapard ki a magokat.

Attól függően, hogy milyen ételhez szeretnéd felhasználni a gyümölcsöt, többféle választási lehetőséged is van. Az egyszerű szeletelés a legalapvetőbb: csak helyezd a gyümölcs egyik felét a vágódeszkára, és vágd keresztbe az egyik szélétől haladva fél- vagy egycentis szeletekre. Ahhoz, hogy cikkeket kapj, vágd a gyümölcsöt negyedekre, majd minden negyedet félbe, és így tovább, amíg el nem éred a kívánt nagyságot.

Ha még csavarnál rajta egyet, fogd ezeket a cikkeket, és vágd félbe őket, így kis narancssárga kockákat fogsz kapni.

Készíthetsz különböző egyedi formákat sütivágók segítségével is

Ha viszont már unod a banánt, vagyis a sárgadinnye ilyen formáit, akkor a változatosság kedvéért egy dinnyekanállal (karalábévájó néven is szokták árulni) feldobhatod a szokásos megjelenést.

Ahhoz, hogy golyókat kapj, nem is kell előre megpucolni a sárgadinnyét, de azért nem árt, ha a meghámozott gyümölccsel csinálod.

Alternatív megoldásként készíthetsz különböző egyedi formákat sütivágók segítségével. Csak fektesd a levágott dinnyeszeleteket laposan a vágódeszkára, és kis sütivágókkal nyomj ki különböző formákat. Így egy könnyű nyári salátával is mosolyt csempészhetsz az arcokra.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Hasonló trükköket olvashatsz az alábbi cikkekben is:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...