Sándor Rodrigo bronzérmes lett a S.Pellegrino Young Chef varsói regionális döntőjén - Vajon milyen étellel nyűgözte le a zsűrit?

A S.Pellegrino Young Chef Varsóban megrendezett régiós döntőjén két fiatal magyar séf, Botos András és Sándor Rodrigo is jól teljesített. Rodrigo bronzérmes lett.

Kiemelkedően teljesítettek Kelet-Európa legtehetségesebb feltörekvő séfjei a S.Pellegrino Young Chef Varsóban megrendezett régiós döntőjén, amelyre két magyar fiatal séf, Sándor Rodrigo és Botos András is kijutott.

Wolf András, a zsűri magyar tagja

A nemzetközi zsűrinek idén először magyar tagja is volt: Wolf András, a Salon Étterem és a New York Kávéház vezető séfje. Sándor Rodrigo a tavalyi győzelme után idén a harmadik helyen végzett.

Sándor Rodrigo, a verseny harmadik helyezettje

A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. forgalmaz – idén harmadszor rendezi meg a nemzetközi S.Pellegrino Young Chef versenyt azzal a céllal, hogy felkutassa és támogassa a világ fiatal gasztronómiai tehetségeit. Idén a világ több mint 90 országából sok ezer 30 év alatti szakács jelentkezett, a kelet-európai régiós döntő tíz versenyzője közül kettő magyar volt: a tavalyi győztes Sándor Rodrigo és a mindössze 24 éves Botos András.

Kiváló séfekből állt a zsűri: többek között Wolf András, Wojciech Modest Amaro, az első lengyel Michelin csillagos étterem tulajdonosa, Ana Roš, akit idén a világ legjobb női séfjének választottak, Florin Scripca, a Flavours Food Design Team tagja és Andre Tokiev, a bolgár gasztrokultúra forradalmasítója kóstolta és értékelte a regionális döntősök ételeit.

Botos András munka közben

A zsűri öt Aranyszabály alapján alkotott véleményt az elkészült fogásokról: összetevők, technika, eredetiség, szépség és üzenet.

„A zsűritagoktól és a versenyzőktől is sokat lehetett tanulni. Mindenki máshonnan jött, máshol és másként szocializálódott, mégis voltak közös pontok. Amiatt hogy ennyi különböző gondolkodásmóddal találkoztam, újra átértékeltem a munkához és a zsűrizéshez való hozzáállásomat. Nagyon inspiráló élmény volt” – mondta Wolf András.

Sándor Rodrigo utoljára indulhatott a versenyen, mivel idén töltötte be 30. életévét. A szegedi Sanzon Étterem Chef de Partie-ja halászlével indult a megmérettetésen.

Sándor Rodrigo halászléje

„Nagyon jól éreztem magam és amit szerettem volna elérni, azt úgy érzem, sikerült. A felkészülést összegezve kijelenthetem, hogy a regionális döntőn sikerült a legjobban az ételem. A szervezés professzionális volt és a konyha felszereltsége is minden igénynek maximálisan megfelelt. Mint mindig, most is a legjobb nyert” – tette hozzá a harmadik helyezett.

A mezőnyben is fiatalnak számító Botos András, a székesfehérvári Diófa Étterem sous chefje galambot készített magyaros rakott burgonyával, céklával és répával.„Ételemet a gyermekkorom inspirálta; nagypapám céklát és répát termesztett, ami gyakran került a vasárnapi asztalra. Ez volt az első melegkonyhás versenyem, ennek megfelelően nagyon izgultam előtte. Amint elkezdődött a főzés, a pörgést és a kreativitást már nagyon élveztem. Célom, hogy egyszer megnyerjem ezt a versenyt.”

Botos András feltálalja galambsültjét a zsűrinek

A lengyel Marcin Popielarz táljával – hering halász stílusban uborkával és kaporral – kilenc versenyzőt megelőzve végzett az első helyen, és ezzel bejutott a 2018-as milánói döntőbe.

A regionális verseny döntőseit az olasz konyha első számú nemzetközi oktató- és tréningcentruma, az ALMA választotta ki.

Wolf András gratulál a bronzérmesnek, Sándor Rodrigónak

A helyi fordulók júniustól decemberig tartanak, és a világ minden tájáról érkező elődöntősök küzdenek meg a milánói döntőbe való bejutásért. December végére összeáll a 21 döntős névsora, melléjük 1-1 mentor séf kerül a helyi zsűrikből. A mentor séfek támogatják a séfeket a nemzetközi döntőre való felkészülésben, valamint segítik őket táljuk tökéletesítésében.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Itt a válasz, hogyan tervezd a ruhádat az ebédedhez úgy, hogy látványorgiába torkolljon az egész

Legújabb receptek

Mézes torta

Mézes torta, amely csupa-csupa méz, a fondantból készült méhecskék és a fehér csokoládéból készült burkolat együttesen fenomenális ízharmónia.

Fahéjas-mogyorós csillag

Az ünnepekre hangolódva készült ez a finom aprósütemény. Persze nem kell ahhoz karácsonynak lenni, hogy megsüssük, és éppen feltöltsük vele az üresen tátongó kekszes dobozt. A ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...