Samhain, avagy Kelta Halloween - október utolsó napján ott a helyetek!

Október 31-én 13 és 22 óra között igazi halloweeni hangulattal várnak titeket az Aquincumi Múzeumban, ráadásul kelta módra! (x)

A Halloween kelta őse, a Samhain a kelta naptár utolsó napja - szó a nyár végét jelenti. A kelták úgy hitték, hogy október 31-én az e világ és a túlvilág közti határ elvékonyul, sőt megnyílik, a holtak és a természetfeletti lények pedig átjöhetnek az emberek közé.

A rendezvény programjainak nagy része szabadtéren kerül megrendezésre! A megfelelő távolságtartás érdekében külön idősávot biztosítanak a gyerekeknek, őket 13:00 és 16:00 óra között várják kézműveskedéssel, kincskereséssel és félelmetes kelta harcosokkal. Amikor pedig lemegy a Nap, kigyulladnak a tüzek és lámpások, akkor a felnőtteken a sor (17:00-22:00)!

Részletes programot itt találtok!

A kicsiknek lesz többek között: varázsfűgyűjtés a romkertben, tökfaragás és almajóslás, a nagyokat például nemezfülbevaló- és varázspalack-készítéssel várják.

A rendezvény során a hagyományos kedvezmények nem érvényesek. Újságírók, fogyatékkal élők és kísérőik, 6 évnél fiatalabb valamint 70 évnél idősebb látogatók, illetve iskolás csoportot kísérő pedagógusok a rendezvényt ingyenesen látogathatják, valamint minden érvényes lakcímkártyával rendelkező III. kerületi lakos számára is ingyenes!

Még több információt a Samhainról itt találtok!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...