Samhain, avagy Kelta Halloween - október utolsó napján ott a helyetek!

Október 31-én 13 és 22 óra között igazi halloweeni hangulattal várnak titeket az Aquincumi Múzeumban, ráadásul kelta módra! (x)

A Halloween kelta őse, a Samhain a kelta naptár utolsó napja - szó a nyár végét jelenti. A kelták úgy hitték, hogy október 31-én az e világ és a túlvilág közti határ elvékonyul, sőt megnyílik, a holtak és a természetfeletti lények pedig átjöhetnek az emberek közé.

A rendezvény programjainak nagy része szabadtéren kerül megrendezésre! A megfelelő távolságtartás érdekében külön idősávot biztosítanak a gyerekeknek, őket 13:00 és 16:00 óra között várják kézműveskedéssel, kincskereséssel és félelmetes kelta harcosokkal. Amikor pedig lemegy a Nap, kigyulladnak a tüzek és lámpások, akkor a felnőtteken a sor (17:00-22:00)!

Részletes programot itt találtok!

A kicsiknek lesz többek között: varázsfűgyűjtés a romkertben, tökfaragás és almajóslás, a nagyokat például nemezfülbevaló- és varázspalack-készítéssel várják.

A rendezvény során a hagyományos kedvezmények nem érvényesek. Újságírók, fogyatékkal élők és kísérőik, 6 évnél fiatalabb valamint 70 évnél idősebb látogatók, illetve iskolás csoportot kísérő pedagógusok a rendezvényt ingyenesen látogathatják, valamint minden érvényes lakcímkártyával rendelkező III. kerületi lakos számára is ingyenes!

Még több információt a Samhainról itt találtok!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...