Saltimbocca - harapásnyi húsfalatkák

Sok versenyző nem tudta, hová kapjon, amikor ezt a klasszikus olasz receptet kapta feladatul, melynek már elnevezése is sokat ígérő, magyar jelentése: ugorj a számba!

Saltimbocca Tamás receptje alapján

A kép illusztráció

Hozzávalók:

  • 1 db borjúszűz
  • 6 szelet prosciutto
  • 10 zsályalevél
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl habtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg kukoricadara
  • 6 dl víz
  • 1 tk só
  • 0,25 piros kaliforniai paprika
  • 0,25 zöldpaprika
  • 2 db újhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 ek vaj

Elkészítés:

  1. A húst körbetekerjük a prosciuttóval. Egy serpenyőben felmelegítünk 2 ek vajat.
  2. A húst nagy lángon pirítgatjuk 3 percig oldalanként, majd kivesszük a serpenyőből, áttesszük egy tepsibe, és 185 fokra előmelegítve kb. 15 percig sütjük. Hústűvel ellenőrizzük. Nem kell túlsütni, akkor jó, ha a közepe rózsaszín. Melegen tartjuk tálalásig.
  3. A paprikákat kis kockára vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. és 1-2 ek olívaolajon roppanósra sütjük.
  4. Közben a vizet felforraljuk a sóval, és beleöntjük a kukoricadarát. Folyamatosan kevergetve főzzük kb. 15 percig, amíg be nem sűrűsödik. Hozzákeverjük a zöldségeket, majd egy lapos tálra öntjük, és megvárjuk, míg kihűl.
  5. Közben a hússütő edénybe öntjük a bort, felére sűrítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, beforraljuk. Az utolsó percben hozzáadjuk az apróra vágott zsályát.
  6. A polentából pogácsaszaggatóval kis karikákat szaggatunk, és felforrósított olívaolajon mindkét felüket megpirítjuk.
  7. A polentát tányérra tesszük, ráhalmozzuk a szeletekre vágott húst, és a tejszínes mártással tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek