Elképesztő összeget kell fizetni ebben az étteremben egy szelet húsért

Pontosan 309 ezer forintot kell kiperkálni egy szelet 24 karáttal aranyozott húsért ebben a luxusétteremben.

Az utóbbi években hatalmas divat lett arannyal bevonni az ételeket. Ez az új trend azért is nagyon fura, mert ez az elem semmilyen plusz ízt nem ad az ételünkhöz, de még az sem mondható el, hogy valamilyen jótékony hatása lenne szervezetünkre. Az aranyat ugyanis semmilyen formában nem hasznosítja fel a testünk, így nyilván kárt sem okoz, ha megesszük. Valószínűleg az egyetlen dolog, amiért az emberek mégiscsak odavannak érte, az az, hogy flancoljanak egy kicsit.

Erre épített a Mamiban található Nusr-Et Steakhouse is. Ez az étteremnév ismerős lehet, hiszen ez az lánc, amely Salt Bae tulajdonában áll, akinek a nevét még 2017-ben ismerhette meg a világ, ekkor vált ugyanis népszerű mémmé híres sószóró mozdulata.

A legdrágább fogás

A steakhouse legdrágább tétele a 24 karátos arannyal bevont, úgynevezett Tomahawk steak, amelynek lényege, hogy a bélszínen egy jókora darab bordacsontot is rajta hagynak. Mennyit is kell fizetnünk egy ilyen „gasztrocsodáért”? A Golden Tomahawk néven kínált fogásért pontosan 1000 dollárt kérnek el, ami körülbelül 309 ezer forintnak felel meg.

Azonban az étlapon szereplő többi ételnek is igencsak borsos az ára. Egy tál spagettiért, amit szűzpecsenyével tálalnak, 80 dollárt, azaz szűk 25 ezer forintot kell fizetnünk, míg a kétszemélyes, mustárban pácolt wagyu marhahúsért már 350 dollárt, azaz csaknem 110 ezer forintot.

Bármennyire is drágának tűnik, valószínűleg Salt Bae hírneve miatt így is sokan látogatják majd a helyet, és nem sajnálják kifizetni ezeket a horribilis összegeket.


Még több izgalmas étterem:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...