Hatalmas dráma van a viccesen sózó fiú éttermei körül

A mémekből ismertté vált sztárséf luxuséttermei igencsak rosszul teljesítettek tavaly.

A Salt Bae-ként ismert Nusret Gökçére 2021-ben megnyitott londoni éttermének forgalma 2023-ra igencsak megcsappant. A tavalyi évhez képest pontosan fele annyi volt a bevétele, mint a nyitás utáni első évben. Amíg 2022-ben 3,3 millió fontot – azaz több mint 1,5 milliárd forintot – termelt, addig 2023-ban már csak 1,7 millió fontot.

Hatalmas dráma van a viccesen sózó fiú éttermei körül

Mi állhat a háttérben?

A Daily Mail cikke szerint a bevételcsökkenésnek az lehet az oka, hogy a borsos áron kínált ételek korántsem olyan jó minőségűek, ezen kívül a kiszolgálás sem éppen elsőosztályú, sőt, Salt Bae a hírek szerint igen keveset is fizet munkavállalóinak - ezt már mi is megírtuk egy korábbi cikkünkben.

A vendégek szívesen adnak hangot a csalódottságuknak, így a TripAdvisoron szereplő 15.426 londoni étterem közül a Nusr-Et Steakhouse a 2,5 csillagos értékelésével a 15 019. legrosszabb helynek számít.

Az ott megtalálható hozzászólásokban arra panaszkodnak, hogy a hús nem ízletes, rettenetesen rossz a kiszolgálás, ennek ellenére mégis csillagászati áron adnak minden fogást.

Címlapkép: Mustafa Yalcin/Anadolu Agency/Getty Images

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Így készíts 1 olcsó töltelékből 3 házias, káposztás süteményt

A káposztát sokan lenézik, „szegények zöldségének” titulálják – mindezt teljesen jogtalanul. Mint oly’ sok más alapanyag esetében, a lila és fehér fejeknél is igaz, hogy meg kell tanulnunk őket helyesen elkészíteni ahhoz, hogy igazán megszerethessük őket. Ezt pedig érdemes olyan területen kezdeni, ami alapvetően szimpatikusabb: például a káposztás süteményeknél!

Lakos Benedek

További cikkek