Citrusos-gránátalmás kacsasaláta recept
Én is azon nők táborát erősítem, akik minden kötött idejű diétától és fogyókúrától, évszaktól és ünnepektől függetlenül igyekeznek odafigyelni arra, hogy mit esznek. Ez nem az önsanyargatásról és éhezésről szól, hanem inkább egy kis tudatosságról. Hiszem, hogy ahhoz, hogy megőrizzük vagy visszanyerjük az általunk szeretett alakunkat, nem kell minden finom falatról lemondanunk. Csak egy kis mértékletesség és odafigyelés szükséges. Meg persze a rendszeres mozgás, de az egy másik lapra tartozik.
Citrusos-gránátalmás kacsasaláta recept
Én sem csak zöldségeken élek, sőt! Ellenben nagyon szeretem a salátákat, különösen ha valóban tartalmasak - hússal, tésztával, vagy akár egy kis krutonnal bármikor turbózhatjuk őket. A lényeg, hogy salátánk önálló fogásként is meg tudja állni a helyét, azaz, ha lehet, elfogyasztása után 10 perccel ne kopogjon a szemünk az éhségtől.
Ne féljünk a magvak, a gyümölcsök hozzáadásától, és könyörgöm, készítsük otthon magunknak az öntetet! Nagyon egyszerű, hamar megvan, és legalább biztosan tudhatjuk, hogy mi van benne. Azt már csak csendben jegyzem meg, hogy finomabb is.
Citrusos- gránátalmás kacsasaláta recept
Az én februári kedvencem ez a citrusos-gránátalmás kacsasaláta, ami nemcsak elképesztően színes, de többek között a forró kacsamellnek köszönhetően hihetetlenül finom is. Őszintén szólva már attól az orromban érzem a frissen sült kacsa illatát, hogy csak írok nektek róla. Ehhez még jön egy kis narancs, gránátalma, bébispenót, pirított mogyoró, ha belefér akkor egy kis lilahagyma, és persze a vörösborecetes-citrusos-mézes salátaöntet. Azt hiszem, megvan az esti vacsora! Ne feledjétek, salátázni télen is lehet, csak meg kell adni a módját!