Az enyhülő idő és a tavasz közeledtének illúziója friss, színes fogások készítésére ösztönöz minket. Mert salátázni bizony télen is lehet, csak meg kell adni a módját!
Én is azon nők táborát erősítem, akik minden kötött idejű diétától és fogyókúrától, évszaktól és ünnepektől függetlenül igyekeznek odafigyelni arra, hogy mit esznek. Ez nem az önsanyargatásról és éhezésről szól, hanem inkább egy kis tudatosságról. Hiszem, hogy ahhoz, hogy megőrizzük vagy visszanyerjük az általunk szeretett alakunkat, nem kell minden finom falatról lemondanunk. Csak egy kis mértékletesség és odafigyelés szükséges. Meg persze a rendszeres mozgás, de az egy másik lapra tartozik.
Én sem csak zöldségeken élek, sőt! Ellenben nagyon szeretem a salátákat, különösen ha valóban tartalmasak - hússal, tésztával, vagy akár egy kis krutonnal bármikor turbózhatjuk őket. A lényeg, hogy salátánk önálló fogásként is meg tudja állni a helyét, azaz, ha lehet, elfogyasztása után 10 perccel ne kopogjon a szemünk az éhségtől.
A recept Asztika mozarellás-pestós csirkesalátájának továbbfejlesztett változata. Most pont diétázom, ilyenkor jól jönnek ezek a könnyű receptek, amiket pikk-pakk összedob az ember:)
Minden évszakban megtalálom a kedvenc alapanyagaimat, mégis a tavasz a legkedvesebb. Talán mert az ember a hosszú tél után már annyira ki van éhezve a zöldre, a színekre, a frissre és a ...
Szeretem az ázsiai ízvilágot(is), ezért készítettem ezt a salátát. Könnyű ebéd vagy vacsora, ami hamar elkészül.
Ne féljünk a magvak, a gyümölcsök hozzáadásától, és könyörgöm, készítsük otthon magunknak az öntetet! Nagyon egyszerű, hamar megvan, és legalább biztosan tudhatjuk, hogy mi van benne. Azt már csak csendben jegyzem meg, hogy finomabb is.
Az én februári kedvencem ez a citrusos-gránátalmás kacsasaláta, ami nemcsak elképesztően színes, de többek között a forró kacsamellnek köszönhetően hihetetlenül finom is. Őszintén szólva már attól az orromban érzem a frissen sült kacsa illatát, hogy csak írok nektek róla. Ehhez még jön egy kis narancs, gránátalma, bébispenót, pirított mogyoró, ha belefér akkor egy kis lilahagyma, és persze a vörösborecetes-citrusos-mézes salátaöntet. Azt hiszem, megvan az esti vacsora! Ne feledjétek, salátázni télen is lehet, csak meg kell adni a módját!
A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.
Ha te is érezted már úgy egy falat esküvői torta, karácsonyi vendégváró sütemény vagy szülinapi szelet után, hogy legszívesebben kiköpnéd a szádba került émelyítő, fullasztóan cukros-margarinos koholmányt, akkor az alábbi cikk határozottan neked szól!
Az orchidea kényes növény hírében áll, és erre a hírnévre rá is erősít, amikor éppen nem hajlandó virágot hozni, és csak levelet és gyökeret mutat magából. Lássuk, mit tehetünk!
Ír halleves szolgál laktató levesként, ez nyitja meg a mai ebédünket. Kerül az asztalra továbbá rántott karfiollal töltött taco és olasz szőlős lepény is. Jól hangzik, ugye?
Tovább növekszik a napokban bejelentett árréscsökkentésből következő problémák száma. A boltok mellett várhatóan a vásárlók is megszenvedik majd a döntést.
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!