Salátaajánló tavaszra

Ahogy melegszik az idő, egyre kevésbé vágyunk a nehéz, zsíros ételekre. A tavaszi fáradság leküzdésére pedig szervezetünknek sok-sok vitaminra van szüksége.

Sült körtés saláta recept

Hogy mi a megoldás? Számtalan módszer és válasz közül válogathatunk, de egy biztos: érdemes ilyenkor minél több frisssalátát fogyasztani.

Lehet, hogy sokan nem nagy salátarajongók – bevallom én is ezt a tábort erősítem - , de kizárt, hogy ne találjon magának mindenki legalább egy-két olyan variációt, amit nem fogyasztana szívesen és/vagy rendszeresen.

Húsimádóknak

A majonézes húsos salátákon túl is van élet. Együnk inkább több zöldet és kevesebb majonézt, hiszen így is készíthetünk rendkívül finom, egyszerű, azonban olyan isteni és laktató salátákat, amik nem nehezítik el a gyomrot. Ezekhez használhatunkcsirkét, marhát, bélszíncsíkokat vagy kacsátis.Utóbbinál ügyeljünk, hogy ne tocsogjon a zsírban, inkább válasszuk a kevésbé zsíros részeket, például a kacsamellet.

Csirkesaláta Kornél konyhájából

Hétköznap mindenki kedveli a gyorsan elkészíthető ételeket. Ez egy ragyogó 30 perces vacsora, és különösebb ismeretekre sincs szükség az elkészítéséhez. A hús helyett grillezett ...

Citrusos-gránátalmás kacsasaláta

Nagyon szeretem a salátákat, különösen ha valóban tartalmasak. Hússal, tésztával vagy akár egy kis krutonnal bármikor turbózhatjuk. A lényeg, hogy a salátánk valóban önálló ...

Halak kedvelőinek

A tonhal az egyik legismertebb és legkedveltebb hozzávaló a halsaláták körében. Igazán könnyű, laktató, és nem túl drága alapanyag. Tökéletes választás hozzá a paradicsom, a citrom, és a kapri- vagy olajbogyó is.

Könnyű tonhalsaláta Grétitől

Így tavasszal jó elgondolkodni azon, mi lesz, ha fürdőruhát kell húzzunk. A legcélravezetőbb egy saját magunk által kialakított diéta, mely sok-sok salátát tartalmaz.

Az extrákra vágyóknak

Talán kevésbé nagy favoritok a tenger gyümölcsei a halakhoz képest, de érdemes néha ezeket is salátába keverni, ha valami izgalmasra vágynánk. Jöhetnek a kisebbpolipok, tintahalak és kagylók! Hogy megadjuk a salátánk koronáját, használjunk jó sok citromot - ez a tengeri finomságok elengedhetetlen hozzávalója!

Andalúz kagylósaláta

Aki még nem próbált receptet és azzal együtt képet feltenni mihozzánk, nem tudja, mekkora feladat. Az ember elkészít annyi képet, amennyit jónak gondol, minimum 3-szor, aztán megeszi, ...

Polip fehérboros paradicsomszószban

Nem akartam megint a múltkori polipsalátát készíteni (bár isteni finom), jellegében is valami teljesen mást szerettem volna kipróbálni, így született ez a fehérboros, paradicsomos, ...

Polipsaláta

Két évvel ezelőtt, egy barcelonai utazás alkalmával kedveltem meg igazán a polipot. Mégpedig a tapas bárokban gyakran választható polipsaláta formájában. M. Zs. barátunk készíti ...

A szuperzöldeknek

A zöld növények és zöldségek színe a klorofillnak köszönhető, ami igen fontos a szervezet számára. A zöldek Immunerősítő, fiatalító hatásúak, segítenek a sejtépítésben és a regenerálásban, méregtelenítenek, sőt, lúgosító hatásuk sem elhanyagolható. A zöldségek közül ezek a leghatékonyabbak: a fejessaláta, a petrezselyem, a brokkoli és a káposzta.

Vegyes zöld vitaminbomba saláta

Ennek story-ja nincs, mi így szeretjük. Pillanatok alatt megvan, és egészséges vitaminbomba. Jöhet még bele más is, amit találunk a hűtőben és szeretünk. Pl. uborka, reszelt cukkini vagy ...

Brokkolisaláta 2.

Ebben a salátában az a különleges, hogy a brokkolit egy picit hőkezeljük (tényleg csak egy picit, hogy a vitamintartalmat megőrizzük!), az összes többi zöldséget pedig nyersen adjuk ...

Az egészségtudatosoknak

Tavasszal (is) törekedjünk minél több vitamint bevinni a szervezetünkbe: ne csak az ízeket tartsuk szem előtt, hanem a vitamindús alapanyagokat is. Jöhet a sok zöld színű zöldség mellett a cékla, a különféle gyümölcsök, sőt az olajos magvak is - utóbbiak szintén zseniálisan feldobják a salátákat, csak bátran!

Vitaminsaláta mézzel

Mennyiségeket nem írtam. Én kb. azonos mennyiséget teszek a káposztából, almából valamivel kevesebbet, mint céklából. 5-6 szem diót és kb.1 evőkanál szezámot. Ehhez 2 evőkanál ...

Céklás-fetás vitaminsaláta

Többször készítem el ezt a salit, mert álltalában tartok itthon almát, céklát és bébikukoricát is. A családunkban mindenki szereti, de a kedves kolleganőimnek is ízlik. Többen már el ...

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...