3 pofonegyszerű trükk, amitől díjnyertes lesz a sajttortád

A sajttortasütés mestere leszel, ha betartod azt a 3 aranyszabályt, amit Napi Tippünkben mutatunk!

A sajttorta az egyik kedvenc desszertünk, nemcsak azért, mert isteni finom, hanem mert nem igényel bonyolult hozzávalókat, és sokféle ízvariációban el lehet készíteni. Azonban ahogy azt már megszokhattuk, a legalapvetőbb, leggyakrabban készített finomságok elkészítése igényli a legtöbb odafigyelést. A jó hír viszont, ha ismered a sajttorta elkészítésének 3 aranyszabályát, már jó esélyed van rá, hogy egy egy szuper desszertet vehess ki a sütőből.

3 pofonegyszerű trükk, amitől díjnyertes lesz a sajttortád

1.) A hozzávalóknak sütés előtt szobahőmérsékletűnek kell lenniük

A sajttortát többek között a selymesen sima textúrája teszi a hétköznapokban is elérhető luxus desszertté.

Ezt a krémességet azonban nemcsak az olyan alapanyagok biztosítják, mint a krémsajt és a tejföl. A leglágyabb textúra érdekében minden hozzávalót felhasználás előtt szobahőmérsékletűre kell melegíteni. Bár ez hozzáad az elkészítési időhöz, nem érdemes elsunnyogni, mivel talán ez az egyik legfontosabb lépés a tökéletes végeredmény érdekében.

Próbáld ki ezeket a finomságokat:

Legkrémesebb sajttorta

Manapság olyan sokféle alapanyag kapható, hogy nehéz dönteni, melyiket használjuk az egyes receptekhez. Sokéves konyhai pályafutásom alatt van egy pár fogás, amit volt szerencsém ...

A legtutibb vegán sajttorta

A közösségi oldalakon egyre jobb és jobb vegán sajttorta-ötletekbe lehet belefutni, de eddig ez a mi legnagyobb kedvencünk! A torta testét itt a csicseriborsó, a tofu és a kesudió hármasa ...

Epres kesusajttorta

A fanyar epres réteg, a krémes, kesus "sajttorta" és a gluténmentes diós alap teszi ezt az egyszerű vegán receptet igazán izgalmassá, gazdaggá és finommá. Szuper és különleges desszert ...

A sajttortához több hűtött összetevőre is szükség van, és bár a hűtőszekrény meghosszabbíthatja a tojások, a krémsajt és a tejföl élettartamát, a hideg miatt ezek az összetevők kemény blokkokká válnak, ami azt jelenti, hogy nehezebben fognak tudni egyenletesen összekeveredni. Ahelyett, hogy azonnal fejest ugranál a sütésbe, miután kivettél minden szükséges hozzávalót a hűtőből, legalább egy órát hagyd őket a konyhapulton, hogy felengedjenek és megpuhuljanak.

Ezáltal még a krémsajt és a tejföl sem lesz csomós.

2.) Vízfürdőben süsd

A forró vizes fürdőt, vagy más néven bain-marie-t, Kopt Máriáról, az első ismert női alkimistáról nevezték el, ugyanis ő találta ki ezt az eljárást. Az évszázadok óta létező technikát gyakran használják crème brulée-k és flanok készítéséhez, de a sajttortasütésnél is elengedhetetlen ez a módszer. A forró vízfürdő extra macerának tűnhet, de fontos szerepet játszik abban, hogy egyenletes legyen a hőmérséklet a sütőben, ami ahhoz kell, hogy ne repedezzen be a sajttorta teteje.

A repedések ugyanis általában azért jelennek meg, mert a hő hatására a sütemény felülete túl gyorsan kiszárad.

Készítsd el ezeket a sajttortákat:

Málnás sajttorta sütés nélkül

A málnás sajttortát legtöbbször úgy készítik, hogy a zabkekszes alapra csak egy sima mascarponés réteg jön, erre kerül egy zselés málnaréteg. Ez isteni finom, mindenki imádja, de ...

Espressós-csokoládés sajttorta

Ha szeretitek a kávét és a csokoládét, akkor ennek a desszertnek az egyvelege lesz az új kedvencetek, egy könnyed sajttorta formában. Ropogós, kakaós sült kekszkéregből és ...

Baklavasajttorta

Filó tésztával (tradicionális török réteslap) és pisztáciás-diós kéreggel készült ez a krémes, mézes baklavasajttorta. Ebben a masszív és gazdag ötvözetben mindkét desszert ...

A vízfürdő biztosítja az extra nedvességet, amely ahhoz szükséges, hogy a sütemény felülete a teljes sütési folyamat alatt nedves maradjon, így kisebb az esélye, hogy kirepedezik.

Ha ez a sütési módszer korábban megakadályozott abban, hogy sajttortát vagy flant készíts, eláruljuk, egyáltalán nem igényel olyan sok extra erőfeszítést. Mindössze egy nagy serpenyőre és forró vízre van szükséged. Ha a sajttorta készen áll a sütésre, egyszerűen helyezd a sajttortát a nagyobb serpenyőbe, és tedd az egészet az előmelegített sütőbe. Ezután töltsd fel a nagyobb serpenyőt forró vízzel körülbelül a tortaforma feléig, és süssd meg. Ilyen egyszerű.

És ezeket is:

Pihe-puha japán sajttorta

Pihe-puha, habkönnyű, és az egész világ megbolondul érte.  Igen, ez a japán sajttorta, amihez nem árt, ha van otthon néhány tyúkja az embernek. :)

Mogyorós-karamellás sajttorta

Azt hiszem, még soha nem készítettem sajttortát, de miért nem? Pedig olyan egyszerű az egész, és elképesztő finom is! Két oka lehet, hogy eddig vártam vele. Egy, rengeteg sajt kell ...

Hűsítő citromkrémes sajttorta

Egy interneten talált recept teljes átformázása a mi ízlésünkre. A citromkrém miatt szuperül hűsít a nagy melegben is. Szégyen vagy nem szégyen, de mi itthon egy ültő helyünkben ...

3.) Ne nyisd ki a sütő ajtaját sütés közben

Bármennyire is kíváncsi vagy, hogy jól alakul-e a sajttortád, nem szabad kinyitni a sütőajtót, mert épp ez a türelmetlenség okozhatja a vesztét. Nem, bármennyire is csábító, erősnek kell maradnod. Ezzel ugyanis hideg levegőt engedsz be, ami plusz perceket ad a sütés idejéhez, ennek tetejébe még el is ronthatod vele a sajttortádat, mivel nem lesz egyenletes a hőmérséklet a sütő belsejében. Ha alacsony hőmérsékleten hosszabb ideig sütöd a sajttortát, biztosan nem lesz gond, így nem kell folyamatosan ellenőrizned az állapotát.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Hasznos és furfangos konyhai tippek várnak:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...