3 pofonegyszerű trükk, amitől díjnyertes lesz a sajttortád

A sajttortasütés mestere leszel, ha betartod azt a 3 aranyszabályt, amit Napi Tippünkben mutatunk!

A sajttorta az egyik kedvenc desszertünk, nemcsak azért, mert isteni finom, hanem mert nem igényel bonyolult hozzávalókat, és sokféle ízvariációban el lehet készíteni. Azonban ahogy azt már megszokhattuk, a legalapvetőbb, leggyakrabban készített finomságok elkészítése igényli a legtöbb odafigyelést. A jó hír viszont, ha ismered a sajttorta elkészítésének 3 aranyszabályát, már jó esélyed van rá, hogy egy egy szuper desszertet vehess ki a sütőből.

3 pofonegyszerű trükk, amitől díjnyertes lesz a sajttortád

1.) A hozzávalóknak sütés előtt szobahőmérsékletűnek kell lenniük

A sajttortát többek között a selymesen sima textúrája teszi a hétköznapokban is elérhető luxus desszertté.

Ezt a krémességet azonban nemcsak az olyan alapanyagok biztosítják, mint a krémsajt és a tejföl. A leglágyabb textúra érdekében minden hozzávalót felhasználás előtt szobahőmérsékletűre kell melegíteni. Bár ez hozzáad az elkészítési időhöz, nem érdemes elsunnyogni, mivel talán ez az egyik legfontosabb lépés a tökéletes végeredmény érdekében.

Próbáld ki ezeket a finomságokat:

A sajttortához több hűtött összetevőre is szükség van, és bár a hűtőszekrény meghosszabbíthatja a tojások, a krémsajt és a tejföl élettartamát, a hideg miatt ezek az összetevők kemény blokkokká válnak, ami azt jelenti, hogy nehezebben fognak tudni egyenletesen összekeveredni. Ahelyett, hogy azonnal fejest ugranál a sütésbe, miután kivettél minden szükséges hozzávalót a hűtőből, legalább egy órát hagyd őket a konyhapulton, hogy felengedjenek és megpuhuljanak.

Ezáltal még a krémsajt és a tejföl sem lesz csomós.

2.) Vízfürdőben süsd

A forró vizes fürdőt, vagy más néven bain-marie-t, Kopt Máriáról, az első ismert női alkimistáról nevezték el, ugyanis ő találta ki ezt az eljárást. Az évszázadok óta létező technikát gyakran használják crème brulée-k és flanok készítéséhez, de a sajttortasütésnél is elengedhetetlen ez a módszer. A forró vízfürdő extra macerának tűnhet, de fontos szerepet játszik abban, hogy egyenletes legyen a hőmérséklet a sütőben, ami ahhoz kell, hogy ne repedezzen be a sajttorta teteje.

A repedések ugyanis általában azért jelennek meg, mert a hő hatására a sütemény felülete túl gyorsan kiszárad.

Készítsd el ezeket a sajttortákat:

A vízfürdő biztosítja az extra nedvességet, amely ahhoz szükséges, hogy a sütemény felülete a teljes sütési folyamat alatt nedves maradjon, így kisebb az esélye, hogy kirepedezik.

Ha ez a sütési módszer korábban megakadályozott abban, hogy sajttortát vagy flant készíts, eláruljuk, egyáltalán nem igényel olyan sok extra erőfeszítést. Mindössze egy nagy serpenyőre és forró vízre van szükséged. Ha a sajttorta készen áll a sütésre, egyszerűen helyezd a sajttortát a nagyobb serpenyőbe, és tedd az egészet az előmelegített sütőbe. Ezután töltsd fel a nagyobb serpenyőt forró vízzel körülbelül a tortaforma feléig, és süssd meg. Ilyen egyszerű.

És ezeket is:

3.) Ne nyisd ki a sütő ajtaját sütés közben

Bármennyire is kíváncsi vagy, hogy jól alakul-e a sajttortád, nem szabad kinyitni a sütőajtót, mert épp ez a türelmetlenség okozhatja a vesztét. Nem, bármennyire is csábító, erősnek kell maradnod. Ezzel ugyanis hideg levegőt engedsz be, ami plusz perceket ad a sütés idejéhez, ennek tetejébe még el is ronthatod vele a sajttortádat, mivel nem lesz egyenletes a hőmérséklet a sütő belsejében. Ha alacsony hőmérsékleten hosszabb ideig sütöd a sajttortát, biztosan nem lesz gond, így nem kell folyamatosan ellenőrizned az állapotát.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Hasznos és furfangos konyhai tippek várnak:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk