2023-ban a Balaton Fagylaltja a balatonalmádi Amaretto Fagyizó tövises mangósorbet-ja lett. Idén azonban sokkal több figyelem szegeződik az egyik különdíjasra, mely a balatonmáriafürdői Vitorlás Fagyizósajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagyija lett.
A fagyi ötletének születésekor Pálfi Attila és felesége azon töprengtek, milyen ízzel nevezzenek a versenyre, mire a nő megkérdezte tőle, hogy tudna-e lángosból fagylaltot készíteni. A férfi rávágta, hogy igen, majd megalkotta a csodás fagylaltkülönlegességet.
A különleges fagyiba a lángos vékonyra sütött közepét aprítógépben összekeverik sóval, az így készült alaplevet pedig kifagyasztják. Erre kerül rétegekben a tejföl, a lángosmorzsa és a reszelt trappista sajt.
A morzsa kiváló textúrát kölcsönöz a fagylaltnak. Bár nem mertünk túl merészek lenni, és fokhagymát is hozzáadni, a végeredmény mégis különleges és izgalmas
– olvasható a We Love Balaton cikkében.
Még több friss hír: