Sajtból salátát

Ha nem veted meg a tejtermékek – szerintem – legjobbikát, most ajánlok neked néhány salátába valót. Feta, kecskesajt, mozzarella és társaik, kánikulában értük kiáltunk!

Görög saláta

Kezdjük a sajttal!

Mielőtt remek recepteket ajánlanék neked, kezdjük a legfontosabbakkal, a sajtokkal! Mivel a saláta zöld, piros, sárga, lila és más színű „elemeit" általában a szezon fazonírozza, válaszd ki a kedvedre való, télen-nyáron elérhető tejtermékeket. A kecskesajt, a juhsajt, a mozzarella és a feta illik elsősorban a salátákba, de ha trappistád, füstölt sajtod vagy parmezánod van otthon, ez ne tántorítson el a sajtsaláta készítésétől!

A fantasztikus 3-as

A kecskesajt erőteljes sóssága vitathatatlan, ezért a semleges ízű salátalevelekkel, a nyári salátákba kötelező, friss paradicsommal alakít szuper kombót. Na de, hol itt az izgalom? Kérdezheted teljes joggal, ezért egy kis fügével felturbózott finomságot szervírozunk neked!

Még több kecskesajtos receptet itt találsz >>

Képzeletbeli ízutazás, hellén romantika ebédszünetben vagy vacsoraidőben. A klasszikus görög saláta paradicsomból, uborkából, lilahagymából, olajbogyóból és fetából áll. Ezt teheted ízletesebbé fűszerekkel, fűszerolajokkal, különböző öntetekkel, és még több zöldséggel.

Még több görög salátáért kattints ide! >>

Kypriaki horiatiki

Jön a nyár, éljen a friss vitaminbomba saláta! A saláta neve ciprusi horiatiki (falusi), mert Cipruson kicsit gazdagabban, a görög horiatikitől eltérően készítik ezt a salátát. A ...

A napsütötte görög ízek után jöjjön egy nem kevésbé nyári saláta, egyenesen a dél-olaszországi Capri szigetéről. A capresét nem kell túlbonyolítani, mozzarella, paradicsom, bazsalikom, mint az olasz trikolór, de egy kevés extra szűz olívaolajat, olajbogyót és fűszereket azért elvisel. Forró, nyári napokon hideg előételként is megállja a helyét!

Böngéssz caprese-receptek között! >>

Insalata caprese

Egyszerű olasz saláta. Titka a kifogástalan alapanyagokban rejlik, azaz, ha lehetőségünk van, készítsük bivalymozzarellából, nagyon finom paradicsomból, és szuper minőségű ...

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...