Kezdjük a sajttal!
Mielőtt remek recepteket ajánlanék neked, kezdjük a legfontosabbakkal, a sajtokkal! Mivel a saláta zöld, piros, sárga, lila és más színű „elemeit" általában a szezon fazonírozza, válaszd ki a kedvedre való, télen-nyáron elérhető tejtermékeket. A kecskesajt, a juhsajt, a mozzarella és a feta illik elsősorban a salátákba, de ha trappistád, füstölt sajtod vagy parmezánod van otthon, ez ne tántorítson el a sajtsaláta készítésétől!
A fantasztikus 3-as
A kecskesajt erőteljes sóssága vitathatatlan, ezért a semleges ízű salátalevelekkel, a nyári salátákba kötelező, friss paradicsommal alakít szuper kombót. Na de, hol itt az izgalom? Kérdezheted teljes joggal, ezért egy kis fügével felturbózott finomságot szervírozunk neked!
Még több kecskesajtos receptet itt találsz >>
Képzeletbeli ízutazás, hellén romantika ebédszünetben vagy vacsoraidőben. A klasszikus görög saláta paradicsomból, uborkából, lilahagymából, olajbogyóból és fetából áll. Ezt teheted ízletesebbé fűszerekkel, fűszerolajokkal, különböző öntetekkel, és még több zöldséggel.
Még több görög salátáért kattints ide! >>
A napsütötte görög ízek után jöjjön egy nem kevésbé nyári saláta, egyenesen a dél-olaszországi Capri szigetéről. A capresét nem kell túlbonyolítani, mozzarella, paradicsom, bazsalikom, mint az olasz trikolór, de egy kevés extra szűz olívaolajat, olajbogyót és fűszereket azért elvisel. Forró, nyári napokon hideg előételként is megállja a helyét!